Primarul Paul Precup le explică aleșilor locali „fracția ordinară”-captură video

Au fost scene incredibile în ședința de Consiliu Local Mogoșoaia. Supărat că Ministerul Dezvoltării a spus negru pe alb „că voturile pentru exproprierile necesare înființării Sectorului 0” nu sunt suficiente, edilul Paul Precup a dorit să modifice Regulamentul de Organizare și Funcționare(ROF) al Consiliului Local. Astfel, marți, 18 ianuarie, i-a convocat pe aleșii locali „de îndată” în ședință.

Mai exact, edilul Precup(PNL) a dorit să modifice majoritatea calificată, stabilită în Codul Administrativ, printr-o simplă hotârâre de Consiliu Local. Astfel, nu ar mai fi avut bătăi de cap pentru proiectul înființării Sectorului 0, care a primit doar 10 voturi necesare, din minimul de 11 necesare.

„E un prost în Minister care nu știe să facă legea. Un funcționăraș(…) Credeți că face ministrul Ordinul? Deci, haideți să vă explic. Ordinea operațiilor, la matematică. Se fac de la stânga la dreapta. 2/3 x15…Cât ne dă?! 9,99. Ați înțeles?!(…)” , a fost discursul primarului Paul Precup, în timp ce scria pe tablă, ca la școală.

Consilierii locali din partea USRPLUS s-au opus vehement. Ei au solicitat ca acest proiect de hotârâre să fie eliminat de pe ordinea de zi și să se respecte normele administrative în vigoare.

După mai multe dezbateri, desprinse parcă din schițelele lui Caragiale, proiectul de modificare a ROF a fost aprobat. A fost respinsă cererea consilierilor USR PLUS de a fi eliminat de pe ordinea de zi.

Primarul Paul Precup: „E un prost în Minister care nu știe să facă legea!”. Care e miza în Mogoșoaia

În fapt, edilul Precup a scos din interpretarea legii expresia „mai mare cu unu” și susține că majoritatea calificată din Consiliul Local Mogoșoaia înseamnă 10 consilieri, nu 11, cât a răspuns Ministerul Dezvoltării că trebuie să aibă.

„Majoritatea calificată se va putea realiza în cazul în care respectiva hotărâre va fi adoptată cu 11 voturi”, se arată în informarea Ministerului Dezvoltării din 23 decembrie.

 Miza în comuna Mogoșoaia este transformarea a 1339 hectare într-un veritabil ansamblu rezidențial, numit „Sectorul 0”. Acest lucru presupune expropierea a peste 600 de hectare, proprietate privată. Cei mai mulți dintre cetățeni sunt nemulțumiți și spun că îi vor face plângeri penale și civile.

sursă foto: 10tv.ro

Edilul Precup vrea ca terenul să fie folosit pentru construirea de locuințe, școală, locuri de joacă. Cei care dețin terenuri agricole în această zonă ar trebui să cedeze 39% din suprafață. În cazul celor care se opun, ar urma să primească doar 1,8 euro/mp. Primarul Precup, cel care deține și el teren în comuna Mogoșoaia, potrivit declarației de avere, susține că l-a cedat, gratis. „Trebuia să fiu exemplu!”, s-a exprimat el, potrivit observatornews.ro

Prefectura Ilfov a fost sesizată în acest caz, însă până la acest moment nu a oferit niciun punct de vedere. Este instituția care are obligația să verifice legalitatea Hotărârilor de Consiliu Local. În cazul în care se constată că nu au fost votate legal, reprezentanții acesteia trebuie să se adreseze instanței.

Citește și: „Sectorul 0”, cel mai mare proiect imobiliar din România, votat în mod nelegal? Guvernul a răspuns „negru pe alb”. Document

Articolul precedentIohannis, prima reacție după ce premierul Ciucă a fost acuzat de plagiat
Articolul următorLudovic Orban: „Ciucă este premier pentru că aşa a vrut Iohannis”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”