Sursa foto: Observator

Marți, 18 ianuarie, Administrația Prezidențială a transmis un comunicat referitor la decizia prim-ministrului Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat, după ce oficialul a fost acuzat că și-a plagiat cel puțin 42 de pagini.

Din punctul de vedere al lui Iohannis, decizia premierului este una corectă, iar șeful statului își menține în continuare poziția cu privire la combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice.

Mai mult, reprezentanții Președinției au anunțat că până când instituțiile abilitate vor lua o decizie finală, Iohannis nu va face alte precizări.

Nicolae Ciucă respinge acuzațiile de plagiat

În cadrul unei dezbateri  electorale trasmise de B1 TV în 2014, Klaus Iohannis a vorbit despre plagiatul lui Victor Ponta, precizând că orice politician care a fost prins că a plagiat „și numai trei rânduri este obligat să se retragă din politică.”

„Dacă cineva care își scrie lucrarea de doctorat copiază mi se pare o problemă proporțional mai mare și se numește plagiat. (…) La noi, unul dintre aceștia dorește să fie președintele României”, a spus Iohannis în acea perioadă.

Înalta Curte de Justiție a decis în iulie 2020 că Victor Ponta și-a plagiat zeci de pagini din lucrarea sa de doctorat.

Reamintim că publicația PressOne a precizat că premierul Nicolae Ciucă și-a plagiat un sfert din lucrarea de doctorat susținută în 2003. Premierul a spus că acuzațiile „nu se pot susține științific”, motiv pentru care a cerut Comisiei de Etică a Universității Naționale de Apărare să îi analizeze lucrarea de doctorat.

Premierul a susținut lucrarea de doctorat cu titlul „Dimensiuniea angajarăii armatei României în operațiuni întrunite multinaționale” în 2003, când avea grad de locotenent. Conform materialului Press One, zeci de pagini au fost copiate fără ca textele preluate să fie marcate cu ghilimele, așa cum cer normele academice.

„Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului”, se arată în articolul postat.

 Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, despre acuzațiile de plagiat aduse premierului: „Dânsul consideră că teza dumnealui de doctorat este una legitimă”

Articolul precedentCiolacu: „Facturile românilor vor scădea imediat, ca urmare a propunerilor PSD”
Articolul următorÎnființarea „Sectorului 0” a generat un scandal imens în Mogoșoaia. Primarul Paul Precup: „E un prost în Minister care nu știe să facă legea!”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.