Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, despre acuzațiile de plagiat aduse premierului: „Dânsul consideră că teza dumnealui de doctorat este una legitimă”

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă a plagiat în lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat după ședința Biroului Executiv ce a avut loc online că premierul Nicolae Ciucă a prezentat colegilor de partid explicaţiile privind plagiatul tezei sale de doctorat.

De asemenea, Stroe a mai precizat că prim-ministrul Nicolae Ciucă și-a afirmat disponibilitatea în a trimite teza de doctorat spre verificare.

  „Domnul premier Ciucă şi-a afirmat totala disponibilitate în a trimite această teză pentru a fi verificată de Comisia de Etică şi toate aceste instituţii abilitate în a verifica autenticitatea tezelor de doctorat, din punctul nostru de vedere nu aş comenta mai mult de atât”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Nicolae Ciucă ar fi plagiat 42 de pagini din teza de doctorat

Totodată, Stroe a mai adăugat faptul că nu membrii de partid sau opinia publică este în măsură să dea un verdict cu privire la teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă.

”Ne-a transmis public ideile pe care le-a avansat şi presei. (…)Verdicte, verificări şi concluzii pot pune cei care sunt în măsură a verifica, din zona academică, Comisia de Etică, Academia Militară, nu membrii de partid şi opinia publică, până la urmă”, a mai comentat Ionuț Stroe, relatează news.ro.

Întrebat dacă premierului i s-a cerut să demisioneze din fruntea Guvernului, purtătorul de cuvânt al PNL a spus clar că „este exclus așa ceva.” În încheierea mesajului său, Ionuț Stroe a mai declarat că până ce comisia din zona academică va verifica teza de doctorat, preferă să nu mai comenteze acest subiect.

„(…) Să îi lăsăm pe cei care sunt în măsură şi au expertiză în domeniu să facă această verificare”, a concluzionat Ionuţ Stroe.  

Reamintim că teza de doctorat a premierului României include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini dintr-un total de 138, relatează Press One. În urma acestei informații, Nicolae Ciucă a solicitat analizarea lucrării sale de către Comisia de Etică a UNAp – Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat, precizând că teza este rodul cercetării din anii de studii și reflectă munca depusă.

„Acuzaţiile publice nu se pot susţine ştiinţific in niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect şi profesionist utilizată”, a declarat premierul.

Purtătorul de cuvânt al PNL critică măsurile propuse de Rafila

Articolul precedentExclusiv. Șeful din Poliție care a luat mită lucernă și cerea subalternelor favoruri sexuale, judecat fără nicio abținere de magistratul care îl invita la petrecerea Tribunalului Călărași
Articolul următorDe ce este plagiatul periculos?
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.