Purtătorul de cuvânt al PNL critică măsurile propuse de Rafila

Ionuț Stroe consideră că valul cinci al pandemiei va lovi puternic România.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, e de părere că măsurile propuse de Alexandru Rafila nu sunt suficiente în fața valului cinci al pandemiei.

De asemenea, el se întreabă ce soluții ar găsi Ministerul Sănătății pentru a opri creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

„În puţin peste două săptămâni avem o creştere uriaşă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătăţii în faţa valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte ţări din Europa. Ca un optimist, privind ce se întâmplă afară, eu încă aştept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătăţii pentru protejarea populaţiei, din partea ministerului? Cum oprim creşterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste”, a scris liberalul.

Ionuț Stroe: „Cât de real este intereseul Ministerului Sănătății pentru pandemie?”

Mai mult, purtătorul de cuvânt al PNL a mai precizat că Rafila „doar tace și face unele informări”, în loc să vină cu măsuri concrete împotriva răspândirii variantei Omicron.

„Putem spera că acest val va aduce mai puţine cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sănătăţii în faţa unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depăşit 50% şi ştim că o parte mare din populaţie este în continuare expusă”, a mai spus Ionuț Stroe.

De asemenea, liberalul a mai precizat că PNL a impus certificatul verde pentru protejarea sănătății oamenilor. Totodată, Stroe a mai spus că liberalii au unițiat și legea certificatului Covid pentru unele categorii de angajați, având ca și obiectiv sănătatea românilor și depășirea pandemiei.

„Reamintesc că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, din acelaşi raţionament – protejarea sănătăţii oamenilor – iar aceste prevederi şi-au dovedit eficienţa”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al PNL.

Reamintim că astăzi, 13 ianuarie, au fost înregistrate 9.785 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19 pe teritoriul țării noastre.  De asemenea, la ATI  sunt internate 441 de persoane, cu 24 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre pacienții internați la terapie intensivă, 49 au certificat care atestă imunizarea împotriva coronavirusului.

Monica Anisie și Ionuț Stroe par să fie două anexe ale Guvernului Orban, care nu sunt la curent cu ultimele restricții impuse de pandemie!

Articolul precedentPolonia avertizează: Europa este foarte aproape de război
Articolul următorGabriela Firea anunță înființarea unui grup de lucru pentru detensionarea crizei energetice
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.