Marian Iorga-sursă foto: mediasud.ro

Nicoleta Dumitru este magistratul care soluționează plângerea împotriva controlului judiciar, formulată de fostul șef din Poliție, Marian Iorga.

Ea este cel care îl invita personal la „petrecerea de final de an”, din calitatea de vicepreședintă a Tribunalului Călărași, potrivit surselor noastre autorizate. Judecătoarea Nicoleta Dumitru încă nu s-a gândit ce soluție să dea în acest caz și a amânat pronunțarea la data de 20 ianuarie ac.

Șeful din Poliție care a luat mită lucernă și cerea subalternelor favoruri sexuale, judecat fără nicio abținere de magistratul care îl invita la petrecerea Tribunalului Călărași

Marian Iorga, fost șef al Poliției din Prahova și Călărași, este acuzat de DNA de luare de mită. Potrivit procurorilor, el a luat șpagă tot ce a „picat”: lucernă, mâncare, ceas, mașini, televizor. De asemenea, a intervenit în favoarea mai multor polițiste cu care a întreținut relații intime, pentru a fi avansate în carieră, au scris procurorii anticoprupție, în baza probelor strânse la dosar. Din acest motiv, l-au pus sub control judiciar.

Fire liberă, lipsită de inhibiții, așa cum spun cunoscuții lui Iorga, în mod repetat formulează plângeri la instanță pentru a deveni un „om liber”. Până la acest moment, toate cererile formulate de fostul comisar- șef Iorga au fost respinse, însă din completul de judecată au făcut parte alți judecători.

Speranța e la magistratul care îl invita la petrecerea Tribunalului Călărași. Judecătoarea Nicoleta Dumitru nu s-a abținut

Potrivit extrasului din Hotărârea Colegiului Tribunalului Călărași, judecătorul de drepturi și libertăți(JDL4) care va decide dacă Iorga râmâne sau nu sub control judiciar este Nicoleta Dumitru.

Fostul șef din Poliție, Marian Iorga, judecat de magistratul care îl invita la petrecerea Tribunalului Călărași

Ce spune statutul magistraților. Când trebuie să se abțină un judecător

Normele în vigoare sunt foarte clare privind obligația de abținere a unui judecător. Orice suspiciune care pun în dubiu imparțialitatea față de una dintre părți ar trebui să conducă la retragerea unui magistrat de la soluționarea unei cauze pe rol. În cazul de față, judecătoarea Nicoleta Dumitru este cea care comunica direct cu Marian Iorga, pentru a participa la petrecerile organizate de Tribunalul Călărași, cu ocazia bilanțului de activitate(n.r perioada 2016-2017)

Nicoleta Dumitru a devenit o prezență controversată în magistratură, după ce a reclamat la Înalta Curte de Casație abuzuri ale fostului președinte al Tribunalului Călărași, George Șerban, potrivit site-ului mediacalarasi.ro

Ulterior, a formulat cerere de pensionare, apoi a revenit brusc în magistratură, devenind o aliată a magistratului pe care l-a pârât, „transformat” în subsecretar de stat în Ministerul Justiției.

În prezent, Nicoleta Dumitru este delegată în funcția de vicepreședinte al Tribunalului Călărași.

Ziarul de Investigații a prezentat cazul lui Marian Iorga pe larg. Citiți aici cum lua șpagă tot ce prindea

Exclusiv. Chiria fostului șef al IPJ Călărași a fost plătită de cea mai influentă persoană din județ. Pe lista „ persoanelor interzise” figurează și purtătoarea de cuvânt. Document

Articolul precedentRoberta Metsola, aleasă președinte al Parlamentului European
Articolul următorPurtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, despre acuzațiile de plagiat aduse premierului: „Dânsul consideră că teza dumnealui de doctorat este una legitimă”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”