Procurorii sunt cu ochii pe fostul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, acuzat de luare de mită și abuz în servciiu. DNA a considerat că este necesar să stea în control judiciar până la încheierea procesului penal, deoarece există riscul să influențeze martorii, să facă presiuni. De altfel, așa cum Zin.ro a relatat, Marian Iorga are interzis să ia legătura cu mai multe persoane din IPJ Călărași. Potrivit surselor noastre autorizate, una dintre ele, trecută pe lista persoanelor interzise, a fost avansată, după ce a întreținut relații intime cu Iorga.

Fostul șef al IPJ Călărași se plânge din cauza controlului judiciar

Judecătorii vor analiza plângerea împotriva controlului judiciar, formulată de Marian Iorga, la data de 16 septembrie ac. Până atunci, trebuie să se prezinte la Poliție ori de câte ori este chemată, nu are voie să părăsească țara, nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar și trebuie să anunțe anchetatorii, dacă își schimbă domiciliul.

Citește și: „ Scooby Doo” făcea sex cu polițistele doar pentru că doreau să fie avansate

Aceste interdicții sunt de nesuportat pentru polițistul Iorga, obișnuit să se ducă în excursii plătite din „șpagă”, potrivit acuzațiilor DNA.

Lăcomia lui Iorga, poreclit „Scooby Doo” de Călărași

Procurorii anticorupție au rămas uluiți de lăcomia lui Iorga. Nu i-a scăpat nimic. A primit mită: lucernă, mâncare excursii, bani, ceas, mașini, servicii sexuale din partea unor polițiste dornice de avansare prin metoda „ușoară”.

Pentru toate aceste lucruri, Iorga făcea presiuni ca anumite dosare penale să aibă un anumit curs, favorabil celor de la care lua mită. Iorga a intrat în conflict cu polițiștii care nu erau de acord cu practicile nelegale, dar și cu unii reprezentanți ai presei care nu s-au lăsat impresionați de „ farmecul său”.

Discuție Iorga -ofițer DGA. ”Bă, voi mă filați pe mine?! Ce dracu?!”

Potrivit unei interceptări, obținută în premieră de Zin.ro, Iorga era neliniștit și simțea că este urmărit.

Iată cum i se adresa în 2015 unui ofițer DGA, pe care îl suspecta că i-a montat tehnică audio-video, pentru a-l prinde în flagrant.

”Bă, mă voi mă filați pe mine?! Ce dracu?! Faceți și voi fără să îmi dau seama”, încerca să impresioneze fostul șef al IPJ Călărași, preocupat să nu îl vadă nimeni ce face în locuința de serviciu cu polițistele avansate nelegal.

Legătură specială cu patroana Aldis. Cum l-a cumpărat pe „Scooby Doo”

Alina Naghi, patroana Aldis, firmă cu datorii imense la bugetul de stat și cu dosare penale de evaziune fiscală, l-a cumpărat pe Marian Iorga cu un televizor, un ceas TISSOT în valoare de aproximativ 1.000 de euro, dar și cu două autorurisme Skoda Superb.

Citește și: Exclusiv. Cine îi plătea chiria fostului șef al IPJ Călărași

Totul a fost pentru a închide un dosar de evaziune fiscală, deschis pe numele ei, dar și pentru a o ajuta să recupereze o sumă de bani de la un furnizor.

Față în față cu procurorii DNA, Alina Naghi a mărturist totul. Însă, primele informații cu privire la comportamentul lui Iorga au ajuns la organele de anchetă încă din 2014, din partea unor polițiști și a unor jurnaliști. Informațiile au fost valorificate de procurori, în procesul de cercetare penală.

Articolul precedentUn cadavru fără cap a fost găsit pe plaja Neversea
Articolul următorCîțu îi vrea amendați pe parlamentarii AUR
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”