Cîțu îi vrea amendați pe parlamentarii AUR

Premierul speră ca USR PLUS să vadă ce greșeală face prin alierea cu formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu

Premierul Florin Cîțu a reacționat după scandalul de joi, din ședința plenului reunit al Parlamentului, în care deputații și senatorii AUR au dat dovadă că nu le pasă de măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei. Cîțu cere autorităților statului să își facă treaba și să îi amendeze pe aceștia, și, totodată, speră ca USR PLUS să vadă ce greșeală face prin alierea cu AUR.

„Regulile sunt aceleaşi pentru toţi! Cine crede că e deasupra legii doar pentru că este parlamentar, se înşală! Vreau să văd că autorităţile statului îşi fac treaba şi îi amendează pe parlamentarii AUR care nu au purtat mască ieri în Parlament. Nu există nicio scuză! Circul pe care l-am văzut ieri în Parlament, cu aleşi care nu respectă reguli în plină pandemie şi cred că doar dacă ţipă şi bruschează un alt deputat din Parlament îşi impun punctul de vedere, ar trebui să îi facă pe cei de la USRPLUS să îşi dea seama, în al 12-lea ceas, ce greşeală fac”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

George Simion despre Florin Roman: „Un golan”

Mai mult, premierul speră ca membrii USR PLUS să se dezică de liderii partidului, tot ca urmare a scandalului din Parlament, unul fără precedent pentru scena politică românească. „Dacă nici lucrurile astea nu îi determină pe membrii USRPLUS să se dezică de liderii partidului, nu ştiu ce ar mai putea să o facă. Le cer să se gândească bine, pentru că nu ne putem permite această criză politică”, a mai scris Florin Cîțu.

Reamintim că joi, în timpul ședinței plenului reunit al celor două Camere, vice-președintele Camerei Deputaților, Florin Roman (căruia Ludovic Orban îi delegase atribuțiile) a fost scos cu forța de la prezidiu, acesta fiindu-i tras, la propriu, scaunul de sub el. Mai mult, chestorul din partea AUR, dar și co-președintele AUR, George Simion au avut un limbaj nedemn pentru un demnitar.

De după intrarea în Parlament, în decembrie 2020, în repetate rânduri, parlamentarii AUR au ignorat obligativitatea purtării măştii în interior, lucru care s-a putut vedea și în ședința de joi, când mai mulți dintre aceștia nu purtau mască.

Avocat, fost membru CSM: „Florin Roman era singurul care avea dreptul să conducă ședința comună a camerelor”

Articolul precedent„ Scooby Doo” vrea la plimbare. Fostul șef al IPJ Călărași se plânge din cauza controlului judiciar
Articolul următorOrban are soluții pentru depășirea crizei politice