Marian Iorga, fostul șef al Poliției din Călărași și Prahova, plânge din nou pe holurile Tribunalului Călărași. Este acuzat de luare de mită, iar până la soluționarea procesului penal pe fond, nu se lasă și formulează plângere împotriva controlului judiciar, dispus de procurori.

Marian Iorga, șeful Poliției din Călărași și Prahova, acuzat de luare de mită, nu mai suportă controlul judiciar

Luni, 17 ianuarie ac, este o nouă „zi de foc” pentru fostul șef care lua mită lucernă, mâncare, ceasuri, televizor, mașini și cerea favoruri sexuale pentru promovări în funcție. El a cerut judecătorilor din Călărași să fie „în libertate”. Anterior, a mai avut două astfel de cereri, ambele respinse.

Cum a fost prins „șeful” Marian Iorga. Stenograme incredibile: „Auziți, spuneți-le băieților să încheie! Ăla gras a sărit într-un picior, când a văzut banii”

Marian Iorga a fost șef al Poliției din Călărași, în perioada 2014-2016, timp în care „și-a făcut de cap”. A persecutat mai mulți ofițeri care nu voiau să ia șpagă sau nu ascultau ordinele lui ilegale, a fost filat de procurorii DNA când lua mită „tot ce pica”: lucernă, mâncare, mașini, ceas, televizor.

Iorga a întreținut relații intime cu mai multe polițiste din Călărași. Procurorii au probe clare în acest sens. Le ducea pe toate la locuința de serviciu de pe strada Flacăra. Apoi, la solicitarea lor sau din oficiu erau promovate în funcție. DNA susține că printre acestea se află și Ramona Mioara Tudor, cea care a fost purtător de cuvânt al IPJ Călărași, la un moment dat.

Iată cum descrie relația Ramona Tudor-Iorga Marian, o sursă autorizată, extrem de apropiată de ancheta penală în care este vizat Iorga:

„Toată lumea știa că Ramona Tudor se dă la Iorga și Iorga la Ramona Tudor. Devenise lascivă și arogantă. Arogantă pe nimic, știți ce era Ramona Tudor în Poliție? Purtătoare de hârtii, nu de vorbe(…), ne-a explicat sursa la care am făcut referire mai sus.

Ramona Tudor este una dintre persoanele care nu au voie să ia legătura cu Marian Iorga pe tot parcursul procesului penal. În prezent, ea lucrează la Centrul Info Trafic din cadrul IGPR.

Patroana Aldis, Alina Naghi, l-a „îngropat” pe Iorga

Marian Iorga s-a folosit de calitatea lui de șef al IPJ Călărași, pentru a o ajuta pe Alina Naghi, patroana Aldis Călărași. Potrivit interceptărilor telefonice, audio-video, Iorga dorea să o scape pe patroană de evaziune fiscală, dar nu o făcea din prietenie sau din iubire, ci pentru bani. Alina Naghi i-a oferit un televizor, două autoturisme Skoda Superb, dar și un procent din suma de 350 000 de euro, sumă pe care a reclamat-o ca jaf.

La schimb, a obținut clasarea unui dosar penal de evaziune fiscală, deschis pe numele ei, ca reprezentantă Aldis.

Cu toate acestea, față în față cu procurorii anticorupție, Alina Naghi a detaliat totul: cum i-a dat mită lui Iorga, cine erau intermediarii.

Iată câteva dintre interceptările DNA:

Alina Naghi- Bună ziua! Auziţi, am vorbit cu  domnii aceia de la Poliţie să vină astăzi şi eu nu sunt. Spuneţi-le băieţilor s-o încheie,  naibii, că nu mai vreau să mai aud nici de aia”. 

Carmen, angajată a ALDIS, își anunță șefa că au intrat banii în conturile firmei, urmare a presiunilor lui Iorga asupra unei debitoare:

Carmen de la Aldis: -I-am sunat, au venit într-un picior, ăla gras. (n.n. râde) L am sunat: „ Vino, dom’le încoa’l” Aoleu! într-un picior, a sărit într-un picior! „Doamnă,  sunt atât de bucuros, cea mai mare bucurie, care mi-aţi făcut-o astăzi!”, au scris procurorii DNA .

Marian Iorga este originar din județul Brăila, este divorțat și are patru copii. Din 2016 și până în iulie 2021, a fost șef al IPJ Prahova. Presa din Călărași l-a poreclit Scooby Doo, deoarece obișnuia să se laude în conferințele de presă cu intervenții banale, „desprinse” din desenele animate. Pentru acuzațiile formulate de DNA, riscă cel puțin 7 ani de închisoare.

Citiți și: Exclusiv. Chiria fostului șef al IPJ Călărași a fost plătită de cea mai influentă persoană din județ. Pe lista „ persoanelor interzise” figurează și purtătoarea de cuvânt. Document

Articolul precedent(Video) Simion încalcă, din nou, legea: petrecere cu 1.000 de oameni, în Sălaj
Articolul următorBudăi: „Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”