Gabriela Firea - Foto facebook

Gabriela Firea nu a fost încă desemnată candidatul cu care PSD va merge la Primăria Capitalei la alegerile locale, în condițiile în care cel mai probabil până la scrutin ne mai desparte doar scurtă vreme.

În opinia sa, ar fi mai multe explicații vizavi de faptul că nu a fost încă desemnată candidat, însă în niciun caz nu este vorba despre o frică a președintelui PSD Marcel Ciolacu că îi va lua locul, întrucât, în ceea ce o privește, a asigurat că nu ar folosi alegerile locale „pentru o trambulină politică în sensul preluării unor funcții”.

Declarațiile au fost făcute la B1 TV, în condițiile în care alegerile locale ar putea avea loc în iunie, iar PNL deja a început „joaca” de-a candidatul, organizația din București retrăgându-i sprijinul politic lui Nicușor Dan, iar în schimb promițând o alternativă, „o viziune liberală de dezvoltare”.

Prima variantă luată în calcul de Firea vizavi de o decizie a colegilor săi, ar fi că „probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău”, însă „timpul nu mai are răbdare”.

Va fi foarte greu și vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori. În cazul în care funcția de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează președinția, guvernarea, Senatul, Camera Deputaților nu este nimic rău nici în acest lucru și eu accept, noi ceilalți colegi suntem de acord și sunt convinsă că vor înțelege și cetățenii, doar că toate aceste lucruri trebuie să fie cât se poate de liber, sincer spuse, argumentate și acceptate de către toată lumea”, a mai declarat Gabriela Firea, subliniind că, personal, are însă „o mare notorietate, am și o intenție de vot în jurul a 30%, dar exstă și un grad ridicat sau semnificativ de așa numitul hate”.

În momentul în care ajungi politician în jurul cifrei de 40%, chiar dacă în urma unor evenimente nefericite scazi de la 38% la 32% dar rămâi cu un nucleu dur de peste 30% este și normal, sociologic vorbind, să ai un grad de respingere din partea opoziției. Și eu îi respect pe acei alegători care își exprimă intenția de a fi pentru celelalte partide politice, pentru că asta înseamnă democrație”, a asigurat Firea, însă a punctat că rămâne „candidatul la candidatură”. De ce? Pentru că „este o onoare. Nu lupt pentru mine, am o profesie pe care o pot face oricând, lupt pentru principii, pentru idealuri, pentru oamenii care au încredere în noi”.

Articolul precedentAudieri la DNA, în dosarul Arhiepiscopului Tomisului
Articolul următorConține dreptul la replică al SC Socar Petroleum SA – Drumul către succes financiar trece și prin evaziune fiscală?