Foto: Aleph News
Foto: Aleph News

Noi audieri în această dimineață la Direcția Națională (DNA) Constanța, în dosarul în care este inculpat Arhiepiscopului Tomisului, pe numele său laic – Teodosie Petrescu.

Potrivit Agerpres, citat este preotul Petrică Leaşcu, considerat martorul cheie din dosar, după ce Recorder a publicat o investigație vizavi de ceea ce acesta numește „corupţia din Biserică”.

Preotul a declarat, conform aceleiași surse, că „procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu un nou dosar penal, bazându-se pe un material pe care l-am publicat eu”.

Cât despre Arhiepiscopul Tomisului, Leaşcu a declarat că, din punctul lui de vedere, acesta „a greşit pentru că a acceptat propunerile imorale şi ilegale”, adăugând că „îndrăzneşte să îi sugereze” lui Teodosie că „ar fi cel mai bine să se retragă”.

Între timp, DNA continuă ancheta inclusiv în dosarul despre care a făcut publice date în decembrie anul trecut, anume că Teodosie Petrescu, care este funcționar public în sensul legii penale, este cercetat pentru cumpărare de influență. Totodată, unul dintre consilierii Arhiepiscopiei Tomisului este cercetat pentru complicitate la cumpărare de influență.

În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă.
Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului
”, preciza DNA.

Articolul precedentGeoană, prezidențiabilul AUR? Simion:„Mă pot gândi la orice scenariu care să îi facă pe Marcel și Nicu să plece acasă”
Articolul următorGabriela Firea, despre candidatura sa la Primăria Capitalei: „Nu lupt pentru mine, lupt pentru principii, idealuri, pentru oamenii care au încredere în noi”