Sursa foto: Facebook/ Captură Video- George Simion

George Simion, liderul AUR, a comentat aseară vizavi de posibilitatea ca Mircea Geoană să fie candidatul formațiunii sale la alegerile prezidențiale.

Practic, ar face orice „care să îi facă pe Marcel și Nicu să plece acasă”, ar rezulta din declarațiile acestuia. Deloc întâmplător, într-un sondaj recent, Geoană a ieșit ca fiind pe un loc fruntaș privind intenția de vot a românilor la prezidențiale. Așa că, practic, de ce nu?

Mai ales că, în opinia lui Simion, Mircea Geoană nu e bine văzut de niciuna dintre taberele din PSD – „nu este agreat nici de tabăra securistă, nici de tabăra comunistă din PSD”, partid din partea căruia acesta din urmă a și candidat – și a pierdut alegerile prezidențiale din 2009. Adevărat, a fost câștigător o noapte, dar nu se pune.

Inițial, varianta ca Geoană să fie susținut de AUR la prezidențiale nu a părut una realizabilă, însă ulterior, Simion a explicat că poate lua în calcul orice opțiune, deoarece „noi avem o problemă cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă”.

Dacă vedem că aceste două partide se unesc împotriva pericolului extremist și fac mitinguri și comasează alegeri, orice opțiune din partea noastră este în picioare. O să fac orice ține de mine să dinamitez acest sistem nenorocit. Nu știu care este următoarea mea opțiune. (…)

Domnul Mircea Geoană ar face bine să vină în fața noastră și să spună ce își dorește. (…) Nu m-a căutat, nu! Sigur că noi o să vorbim cu toată lumea, pentru că extremiștii sunt ei, cei care doresc închis jocul acesta

Nu m-am gândit dacă Mircea Geoană este un bun candidat din partea AUR, dar mă pot gândi la orice scenariu care să îi facă pe Marcel și Nicu să plece acasă. Vom face alegeri în interiorul AUR, printr-un sistem în care membrii noștri de partid votează și vom avea din luna februarie alegeri interne. Mă voi gândi și eu cu cine votez să fie candidatul AUR la prezidențiale pentru că al nostru candidat merge în turul II”, a arătat Simion, citat de Știri pe Surse.

Articolul precedentManifestul lui Piedone
Articolul următorAudieri la DNA, în dosarul Arhiepiscopului Tomisului