Nicușor Dan - Foto Facebook

Actualul primar general al Capitalei, matematician la bază, se pare că în continuare face calcule. În acest an, vizavi de șansele de a mai prinde un mandat, calcule pe care le-a discutat aseară.

Invitat la Prima News, Nicușor Dan a fost chestionat asupra a mai multor variante, inclusiv în ceea ce privește o eventuală candidatură la localele din acest an, când a asigurat că va rămâne independent „fără discuţie”.

Direct, Nicușor Dan a declarat, citat de Știri pe Surse, că nu ia în calcul să revină în USR, partidul pe care l-a fondat, pentru că „eu sunt un primar independent”. „Independent” care, reamintim, a câștigat în 2020 mandatul de primar la Primăria Capitalei susținut masiv de dreapta politică.

Situație care este mai mult decât posibil să nu se mai repete, aspect pe care se pare că Nicușor Dan l-a și luat în calcul. În sensul că, fără susținerea vechilor aliați din 2020, acesta nu are șanse să obțină un al doilea mandat de primar general. Chiar dacă, potrivit sursei citate, primarul general consideră că este „în relații” cu o anumită parte politică, dând exemplu partidele Forţa dreptei și REPER, cu care „în spaţiul public”, ar avea „o colaborare foarte bună”.

În ipoteza în care voi câştiga, voi fi un primar care va trebui să lucreze cu mai multe partide de dreapta care îl sprijină în CGMB şi e foarte greu să favorizezi un partid sau altul”, a explicat însă Nicuşor Dan.

Iar în cazul în care nu va rămâne în fotoliul de primar general, Nicușor Dan pare că nu își face probleme: „Am o meserie, am o poziţie pe care mi-am suspendat-o la Institutul de Matematică. (…)

Sunt o persoană care se autoevaluează în exces, ştiu unde am greşit, ştiu ce am făcut bine, lucrul cel mai important este că am fost foarte serios şi nu mi-am bătut joc de votul oamenilor”, a arătat el.

Articolul precedentSebastian Burduja este convins că va câștiga Primăria Capitalei: „Îi bat măr și pe Gabriela Firea și pe Nicușor Dan”
Articolul următorAmenințări cu dosare și violență între Ponta și Negulescu „Portocală”: „Ești un infractor și un nemernic”