Sursa: Facebook

Spirite încinse între ex-procurorul Mircea „Portocală” Negulescu și fostul premier Victor Ponta. Invitat ieri la Realitatea, Ponta a lansat o serie de acuzații în direct, la adresa DNA și mai ales a unor procurori, despre care a afirmat că făceau anchete la ordin politic.

În context s-a discutat inclusiv despre hărțuirea cumnatului său, Cristian Herțanu, recent decedat din cauza unui infarct, și, pentru că ar fi fost amenințat „live” de „Portocală”, printr-un mesaj, că va fi dat în judecată, Ponta a trecut la amenințări cu violența.

Mi-a trimis Portocală mesaj: «Domnule Ponta, te voi acționa în judecată, eu nu sunt infractor și nici nemernic». Ba da, ești un infractor și un nemernic și abia aștept să te văd în fața instanței. Vreau să se termine treaba asta cu tine în pușcărie. Acest infractor, dacă nu a pățit nimic, prinde tupeu. Uite, mă amenință. Abia aștept să ne vedem în instanță.

Bine, dacă vrea, ne vedem și la el, la Ploiești, că el e interlop. Eu am fost crescut la Gara de Nord, dar pe mine m-au învățat părinții, am umblat prin lume, dar, dacă vrea vine și el la Ploiești, ne batem la el în stradă”, a spus Ponta, conform sursei citate.

Inițial, pe Facebook, Ponta explicase că se simte cumva vinovat că fostul său cumnat a decedat prematur, în condițiile în care acesta fusese „un om discret, nu a făcut politică”, dar că „a fost adus în fața publicului de Onea și Portocală, care l-au arestat în 2015, ca să îmi dau eu demisia”.

Nu există DREPTATE pe Pământ – dar măcar trebuie spus ADEVĂRUL!
Cumnatul meu, Cristian Herțanu, a decedat zilele trecute. Presa a relatat iar despre “cumnatul lui Ponta” și a dat iar poze de la DNA, folosind numele de “Iulian”! Vreau să rămână adevărul; nu a fost “cumnatul” ci un om extraordinar, pe picioarele și viața lui, nu îi spuneau “Iulian” decât la DNA Ploiești, noi toți îi spuneam Cristi;

avem multe poze minunate cu el (nu doar cele de la DNA apărute în presă); nu a încălcat nicio lege, doar a fost arestat în 2015 din credința lui Portocală și a șefilor săi de la DNA că așa mă fac să îmi dau demisia din funcția de Prim Ministru!

Cristi nu a fost un “inculpat” (niciodată trimis în judecată și niciodată condamnat de cineva) – a fost, timp de 9 ani, încă o victimă a unor ticăloși ca Portocală și Onea. Acum, prin deces, se închide acel dosar total fabricat – și toată lumea se spală pe mâini; cui îi mai pasă de încă o victimă oarecare!

Mie îmi pasă, pentru caă vreau ca cei doi copii ai lui Cristi să știe adevărul – că au avut un Tată care a fost mereu nevinovat și a fost o simplș “victimș colateralș” a unui rșzboi murdar.

Eu mă simt cel mai vinovat pentru că eu eram ținta – Cristi a fost doar o “pagubă colaterală” (ca și alți oameni nevinovați prinși de-a valma, fără sens, în acel dosar)! Din păcate, de atunci din 2015, timp de 9 ani, Cristi a trăit cu stigmatul “cumnatul lui Ponta – ăla cu dosarul de la Ploiești”; familia lui cu sechestru, și toata lumea cu o traumă nevindecată.

Nu am vorbit niciodată în public despre chestiunile mele private (bucurii sau necazuri)! Cristi Herțanu, o persoană discretă și decentă, foarte iubit de cei care l-au cunoscut dar total neimplicat în chestiuni publice, a devenit o persoană publică din cauza torționarilor de la DNA Ploiești.

Pentru copiii și familia sa, pentru cei care l-au cunoscut și l-au iubit, care i-au fost alături chiar și la cimitir, trebuie să rămână scris ADEVĂRUL! (…) Dumnezeu să îl odihnească în Ceruri/ și el să îi ierte pe ticăloșii care i-au făcut atât de mult rău aici!”.

Articolul precedentNicușor Dan nu e îngrijorat că va pierde Primăria Capitalei: „Am o meserie”
Articolul următorCristian Popescu Piedone, ședință cu Marcel Ciolacu pe tema candidaturii la Primăria Capitalei