Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, s-a întâlnit în această după-amiază cu președintele PSD Marcel Ciolacu, dar și cu alți lideri ai PSD, pentru discuții pe tema candidaturii la Primăria Capitalei.

Aceasta în condițiile în care, la începutul acestei luni, în cadrul Conferinței Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Piedone și-a anunțat intenția sa fermă de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei, dacă partidele de la putere nu vor anunța „rapid” un candidat.

Aât de „rapid” a fost totul, încât nici până la această oră nu se știe cu siguranță numele unui candidat. Iar de aici, cel mai probabil, și întâlnirea de astăzi, cu atât mai mult cu cât în această perioadă se fac discuții vizavi de organizarea pentru alegeri.

Am văzut dezbaterile, indecizia partidelor de a-și desemna candidații. Nu au nici oamenii nici locomotivele necesare pentru a veni în fața bucureștenilor. Mă refer la marea majoritatea a partidelor, în special la cele aflate la guvernare.

Bucureștiul astăzi are trei primari care au dovedit că au lucrat în interseul orășenilor: Daniel Băluță, Robert Negoiță și subsemnatul, Cristian Piedone. Eu am spus că îmi voi pune cei 30 de ani de experiență în administrație pentru asta. Dacă nu ia cine frâiele trebuie să fac eu asta. Cu toată modestia, eu nu cerșesc prietenii, eu ofer prietenia mea.

Eu și Gabriela Firea suntem paraleli și echidistanți, dar partidul meu o va susține pe Gabriela Firea. Asta nu înseamnă că PUSL nu va avea candidat. Nu mai ține cu vrăjeala asta la cetățeni. Trebuie să anunțe candidații. Dacă coaliția nu întelege că trebuie să colaboreze, Nicușor Dan va câștiga din nou Bucureștiul.

Eu nu mă adresez liderilor de partid, eu mă adresez bucureștenilor. Eu nu sunt perfect și nu dau sfaturi, dar sunt liber să am opinii. Eu nu exclud nimic. Eu nu pot decât să mă aliniez cu dorința cetățenilor. Bucureștenii mă vor”, a declarat Cristian Piedone la Antena 3, citat de Știri pe Surse.

De altfel, varianta susținerii unui alt candidat a fost luată în calcul și de Gabriela Firea: „Dacă din anumite motive de politiă internă sau de calcule ale negocierii în coaliție nu voi fi eu desemnată candidat pentru Primăria Capitalei, voi susține un alt coleg de-al nostru, fie că este vorba despre colegii de la sectoarele 3 și 4, Robert Negoiță și Daniel Băluță, și de asemenea, aliat cu PSD, PPUSL – și mă refer la Cristian Popescu Piedone”.

Articolul precedentAmenințări cu dosare și violență între Ponta și Negulescu „Portocală”: „Ești un infractor și un nemernic”
Articolul următorBrățări preistorice din aur, recuperate din Belgia; bijuteriile au fost furate, autorii – încă necunoscuți