Sursa: Digi 24

Conflictele violente dintre suporteri, de la meciul dintre echipele F.C. Dinamo București și A.F.C. UTA Arad, s-au lăsat cu un dosar penal și rețineri.

Până în acest moment, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au solicitat arestarea preventivă a 4 inculpați, dispunând în același timp măsura controlului judiciar față de alți 3 inculpați. Toți sunt acuzați de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive efectuate fără drept.

Ancheta a demarat după meciul dintre echipele F.C. Dinamo București și A.F.C. UTA Arad, disputată pe Stadionul Național „Arcul de Triumf”, pe 8 martie 2024. Astfel, procurorii au reținut că, în jurul orelor 19.50, înainte de începerea partidei, a avut loc un incident între membrii galeriei FC Dinamo București, ce se aflau în Tribuna II Est a stadionului, și membrii galeriei A.F.C. UTA Arad, sprijiniți de suporteri ai echipei CSA Steaua București, aflați în Peluza Sud.

Privitor la inculpații pentru care s-a solicitat măsura arestării preventive, un inculpat a pătruns pe terenul de joc, de unde a îndemnat cu brațele suporterii echipei F.C. Dinamo București, aflați în Tribuna II Est să coboare, ulterior a luat de pe gazon un articol pirotehnic tip torță cu flacără roșie și fum, pe care l-a aruncat spre suporterii echipei adverse aflați în Peluza Sud, după care sa angajat în confruntarea fizică generală ce a avut loc pe suprafața de joc între cele două grupuri de suporteri, lovind un suporter cu mâna dreaptă în zona capului, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică;

un inculpat s-a angajat în confruntarea fizică generală ce a avut loc pe suprafața de joc între cele două grupuri de suporteri, pătrunzând pe terenul de joc și deplasându-se în mijlocului conflictului, unde a aprins un material pirotehnic tip torță, pe care l-a aruncat în Peluza Sud, unde se aflau suporterii echipei adverse, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică;

un inculpat a pătruns pe terenul de joc, a luat de pe gazon două articole pirotehnice tip torță cu flacără roșie și fum pe care le-a aruncat spre suporterii aflați în Peluza Sud și s-a angajat în confruntarea fizică generală ce a avut loc pe suprafața de joc între cele două grupuri de suporteri, intrând în conflicte fizice cu trei suporteri, agresând pe unul din aceștia și fiind agresat de ceilalți doi, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică;

un inculpat a pătruns pe terenul de joc, unde s-a angrenat în confruntarea fizică generală ce a avut loc între cele două grupuri de suporteri, intrând în confruntări fizice cu suporteri ai echipei adverse, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică.

În ceea ce îi privește pe inculpații față de care s-a dispus măsura controlului judiciar, aceștia s-au angrenat în confruntarea fizică generală ce a avut loc pe suprafața de joc între cele două grupuri de suporteri, pătrunzând pe terenul de joc și intrând în confruntări fizice cu suporteri ai echipei adverse, prin aceste acțiuni tulburând ordinea și liniștea publică.

În justificarea propunerii de arestare preventivă, procurorii au făcut referire la gravitatea concretă a infracțiunilor comise (în public, pe un stadion, prin folosirea fără drept de produse pirotehnice periculoase, ce au fost aruncate atât în teren, cât și asupra unor spectatori, de față fiind și minori, dar și prin pătrunderea pe suprafața de joc și angrenarea într-un conflict fizic direct) dar și la periculozitatea inculpaților, cunoscuți organelor de ordine – poliție și jandarmerie – ca persoane deosebit de violente”, se precizează într-un comunicat de presă.

Articolul precedentFără poezie, viața „e pustiu”. De la Piedone citire, către primarul general al Capitalei: „Un alt mandat? Ar fi, sincer, prea mult… Ar fi o dramă”
Articolul următorRAJA anunță câștigătorii concursului de pictură și desen ”Apa este Viață”, ediția 2024