Kelemen Hunor (Facebook)

Se pare că cei trei lideri politici ai coaliției de guvernare nu au emoții când vine vorba despre modificările care vor veni odată cu rotativa premierului și a câtorva ministere, considerate mai importante.

Asigurări că totul se va desfășura conform planului vin permanent din partea tuturor, ultima opinie legată de acest sens fiind a liderului UDMR Kelemen Hunor, care nu uită însă să sublinieze că formațiunea pe care o conduce este mai mult un partener „tăcut”, neimplicată în modificările care vor urma.

Conform declarațiilor făcute de acesta la TVR Info, citat de Agerpres, rotativa guvernamentală ar trebui să aibă loc rapid, „în patru cinci zile, într-o săptămână maxim”, cu condiția să fie respectat protocolul semnat.

Discutăm despre un protocol semnat de PSD – PNL care prevede schimbarea premierului, schimbarea la patru portofolii: Finanţe cu Justiţie, Transporturi cu MIPE, Secretarul General şi Cancelarul. Atât prevede protocolul. Nu prevede UDMR, ministere în plus în minus, nu prevede nimic altceva. Dacă se respectă acest protocol, atunci lucrurile sunt extrem de simple.

Este o înţelegere între ei. Ei, dacă în interior acolo mai vor să schimbe ceva, se poate, deci nu este Sfânta Scriptură, dar eu nu vreau să intervin, nu simt absolut necesitatea de a interveni, fiindcă este o înţelegere între PNL şi PSD. Ei trebuie să respecte ceea ce au scris pe hârtie în 2021”, subliniat liderul UDMR, conform sursei citate.

Cu toate acestea, Kelemen Hunor a admis că vor fi făcute evaluări tuturor miniștrilor, inclusiv celor din UDMR, însă a arătat că personal nu are ce să reproșeze.

Dacă mă uit la programul de guvernare, dacă mă uit la acordul de coaliţie atunci ei, (…) de când suntem în această formulă de guvernare, au făcut tot ce se putea face. Mai mult, am pornit programe importante naţionale, strategii importante, am recuperat lucruri care nu erau făcute de foarte mulţi ani şi, din acest punct de vedere, nu am nimic de reproşat sau nimic esenţial.

De nuanţe putem discuta, fiindcă şi eu de foarte multe ori aş vrea să meargă mult mai repede descentralizarea sau să meargă mult mai repede o reformă, dar nu lucruri profunde”, a mai spus Kelmen Hunor.

Articolul precedentComisia Europeană, despre proiectul de lege al pensiilor speciale: „Are un impact foarte limitat asupra reducerii cheltuielilor”
Articolul următorExclusiv zin.ro – Profil de primar – Un alt eșec al USR: Radu Mihaiu, primarul care îi jignește constant pe bucureșteni. Cum a ajuns un politician să dea lecții de morală