Sursa foto: Europa FM
Sursa foto: Europa FM

La trei săptămâni de la „plantarea” sa în funcția de director executiv al Agenției de Protecția Mediului Galați, Sorin Adrian Pârvu, finul de cununie al liderului PNL Galați, a fost destituit din funcție.

Lui Sorin Adrian Pârvu nu i-au fost de folos principalele atu-uri cu care se laudă pe Facebook, faptul că se „pozase” cu președintele Iohannis și cu Ludovic Orban și că era protejatul nașului său, deputatul PNL George Stângă, președintele Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaților. 

Pârvu a fost dat jos de la conducerea agenției în urma dezvăluirilor publicate de „Ziarul de Investigații”, atât cu privire la fentarea legii pentru numirea sa în funcția de director executiv, dar și cu privire la faptul că Sorin Adrian Pârvu este cercetat penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci în dosarul nr 4.801/P/2020, pentru săvârșirea infracțiunii de exploatare ilegală a agregatelor minerale.

A încălcat flagrant „Legea Apelor” și a fost pus șef la Agenția de Mediu

Sorin Adrian Pârvu a ajuns șeful specialiștilor de la Agenția de Mediu din Galați după ce a încălcat „Legea Apelor”, una din legile de bază ale protecției mediului.

El a încălcat flagrant prevederile articolului 93 (referitoare la exploatarea ilegală a agregatelor minerale) din Legea 107/1996, „Legea Apelor”, pentru această infracțiune penală riscând o pedeapsă de la un an la 3 ani de închisoare sau o amendă penală de la 40.000 la 70.000 de lei.

Sorin Adrian Pârvu a fost surprins în flagrant în timp ce coordona o excavare de nisip în Lunca Siretului, în zona „Rotunda” de pe teritoriul administrativ al comunei Drăgănești și a susținut că lucrează ca „persoană fizică”, probabil cu scopul de a diminua cuantumul unei eventuale amenzi, care ar fi fost majorată în cazul în care era implicată o firmă. El a semnat documentul în care erau consemnate primele constatări ale polițiștilor, iar tatăl său, sosit mai târziu la locul în care se desfășura excavarea ilegală, a semnat nota de constatare.

Cei doi utilizau nisipul și pietrișul pe care le excavau ilegal la lucrările de construcții pe care le realizau prin intermediul celor două firme ale familiei, SC Snow & Soft Solutions SRL Munteni și Lumih Tehnoroad SRL Munteni.

Cum a fost fentată legea pentru ca finul deputatului Stângă să devină șef peste specialiștii în protecția mediului

Pentru că nu putea fi numit la conducerea Agenției de Mediu Galați din cauză cu nu era funcționar public, finul de cununie al liderului PNL Galați a fost angajat la mai multe instituții publice pentru a dobândi acest statut profesional.

Pe 14 decembrie 2020, el devenea angajat al Primăriei Ghidigeni, condusă de primarul PNL Eugen Tăbăcaru. Pe 4 ianuarie 2021, Pârvu a fost detașat de la Primăria Ghidigeni la serviciul din Galați al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, unde a lucrat numai o săptămână, până pe 11 ianuarie.

Pe 25 ianuarie 2021 Sorin Adrian Pârvu a fost numit director executiv al Agenției de Mediu Galați.

Anterior, el ratase oportunitatea de a fi simplu angajat, nu șef, în sistemul de protecția mediului. În septembrie 2019, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate a organizat un concurs pentru ocuparea a 10 posturi de expert. Pârvu a obținut la proba de competențe digitale numai 39 de puncte din 100, a fost declarat „respins” și nu s-a mai prezentat la interviu. Rezultat final: 39 de puncte din 200!

La conducerea APM Galați a fost numită o specialistă, care nu are legături cu politica.

Începând cu data 19 februarie, în funcția de director executiv al Agenției de Protecția Mediului Galați a fost numită interimar Geanina Hanță, care lucrează în cadrul agenției de peste cinsprezece ani.

Este un specialist cu experiență în domeniu, dar și în conducerea agenției. În urmă cu zece ani, când la Galați fusese înființată și o Agenție Regională de Mediu, iar directoarea Carmen Sandu preluase conducerea agenției regionale, Geanina Hanță a fost numită director al Agenției Județene pentru Protecția Mediului Galați. Geanina Hanță nu a cochetat cu vreun partid politic.

Era nevoie de un abuz de putere al deputatului Stângă și de dezvăluirile „Ziarului de Investigații” pentru a fi adoptată o decizie corectă, de numire în funcție a unui specialist?

Articolul precedentDacian Cioloș și candidatura la prezidențiale
Articolul următorPiedone face „curățenie” după Florea. Salubrizare Fapte 5 își reintră în drepturi