Piedone face „curățenie” după Florea. Salubrizare Fapte 5 își reintră în drepturi

Salubrizare Fapte 5 își reintră în drepturi începând de astăzi, în urma acțiunilor primarului Cristian Popescu Piedone. Începând tot de astăzi se reia preluarea gunoiului din Sectorul 5

Cristian Popescu Piedone vine cu vești bune pentru locuitorii Sectorului 5.

Dacă în ședința „fulger” de ieri a Consiliului Local al Sectorului 5 al Capitalei se decidea amânarea rezolvării problemei societății Salubrizare Fapte 5 pentru astăzi, întrucât consiliul se dovedea a fi preocupat mai mult pe politică decât de administrație, astfel comunicarea devenea, la un moment dat, defectuoasă, o nouă ședință a avut loc în cursul după-amiezii de azi, în care s-a discutat despre aceeași problemă urgentă: cine și mai ales cum va ridica gunoiul din Sectorul 5? Astfel, în urma discuțiilor de ieri, în ședința de astăzi s-a anunțat rezolvarea problemei, cu participarea directă a primarului Cristian Popescu Piedone și susținerea unei majorități de consiliu.

Singurul proiect de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local al Primăriei Sectorului 5, inițiat de Cristian Popescu Piedone, retras

captură convocator ședință Sector 5

Piedone: „Nu vreau să văd gunoi pe străzi și nu vreau să lăsăm sute de oameni fără loc de muncă”

Reamintim că în urmă cu două zile, Agenția pentru Protecția Mediului București a ridicat autorizația de funcționare pentru Salubrizare Fapte 5, urmând ca, în aceeași zi, edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone să convoce o ședință urgentă cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 5. „Am ajuns în punctul în care decontăm greșelile celor din trecut.”, spunea, în cursul zilei de miercuri, Cristian Popescu Piedone.

Ideea era reiterată înclusiv ieri, când, în urma unei discuții în contradictoriu cu unul dintre consilierii de dreapta ai Sectorului 5, primarul sublinia că nu va sta niciodată la aceeași masă cu groparul Sectorului 5, făcând referire la Florea Daniel, fostul primar și autorul moral al situației curente.

Punctul a fost retras de pe ordinea de zi de inițiatorul lui, primarul Cristian Popescu Piedone, însă de data aceasta pentru că, potrivit declarațiilor, situația Salubrizare Fapte 5 s-a echilibrat.

„Vechiul management defectuos a dus la situația actuală.” a spus edilul, punctând pe faptul că nu ar fi existat comunicare în trecut, astfel că actuala administrație nu ar fi știut despre problemele pe care Salubrizare Fapte 5 le are.

„Autorizația nu va mai face obiectul suspendării”, a adăugat acesta, explicând că, în cursul zilei de astăzi, s-au luat măsurile necesare care au dus la suspendarea ridicării autorizației pentru Salubrizare Fapte 5, astfel că începând tot de astăzi se reia preluarea gunoiului din Sectorul 5, cu un efort suplimentar în weekend, pentru a compensa cele câteva zile de inactivitate.

„Îmi cer scuze pentru disconfortul creat și vă promitem că atât timp cât voi fi primar, Salubrizare Fapte 5 și Primăria Sectorului 5 va lucra în interesul dumneavoastră.”, a completat primarul, menționând, de asemenea, că astăzi terenul care a făcut obiectul retragerii autorizației a fost adus la parametri normali.

Clipul acțiunii de astăzi poate fi urmărit aici.

În plus, Piedone i-a lăudat pe acei consilieri care s-au implicat activ, dar i-a și certat pe cei care „nu pun osul la treabă”, adăugând că cetățenii îi vor taxa la vot data viitoare.

Vă asigur că aici, pe acest teren, nu se va mai arunca niciun capac de bere, niciun chiștoc de țigară. Tot gunoiul menajer și deșeurile rezultate din construcții vor fi transportate la gropi autorizate. Dacă eu, ca primar, am putut să rezolv în 24 de ore ce nu au reușit alții în 7 luni, înseamnă că vorbim de rea intenție. Nu mai vorbesc de faptul că societatea Salubrizare se află sub patronajul Consiliului Local Sector 5. Chiar dacă momentan problema s-a rezolvat, aceasta rămâne deschisă. Greaua moștenire persistă. Trebuie să fim pregătiți și precauți pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple. Dacă va fi nevoie, pentru ca atât societatea Salubrizare Fapte 5 S.A., dar și Consiliul Local să conștientizeze gravitatea situației, vom externaliza serviciile de salubrizare.”, a adăugat ulterior pe Facebook edilul.

Salubrizare Fapte 5, o problemă moștenită care trebuie rezolvată

Articolul precedentÎn urma dezvăluirilor „Ziarului de Investigații”, finul deputatului PNL George Stângă a fost destituit din funcția de director al Agenției de Mediu Galați
Articolul următorAngajații ISU Dobrogea vor fi reinstruiți
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.