Piedone: „Nu vreau să văd gunoi pe străzi și nu vreau să lăsăm sute de oameni fără loc de muncă”

Cristian Popescu Piedone a declarat, de asemenea, că se știa de problema de la Salubrizare Fapte 5 S.A. încă din iunie 2020, însă nimeni din vechea administrație condusă de fostul primar, Florea Daniel, nu a luat nicio măsură pentru că nu s-a dorit soluționarea neregulilor

În cursul zilei de astăzi, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 5, întrucât sănătatea publică este cel mai important aspect de care trebuie să se țină cont. În plus, primarul Piedone a mai spus o altă problemă importantă pe ordinea de zi este situația efectivă a companiei Salubrizare Fapte 5 S.A. Primarul a cerut să se găsească soluții pentru ca angajații companiei de salubrizare să nu rămână fără loc de muncă, punctând, totuși, că în primul rând administrația ar trebui să țină cont de sănătatea locuitorilor sectorului.

Cristian Popescu Piedone: „Prin mine nu vreau să se deconteze niște greșeli ale trecutului”

„Am ajuns în punctul în care decontăm greșelile celor din trecut.”, a spus edilul în cadrul ședinței. Cristian Popescu Piedone a mai spus se știa de problema de la Salubrizare Fapte 5 S.A. încă din iunie 2020, însă nimeni din vechea administrație condusă de Florea Daniel nu a luat nicio măsură pentru că nu s-ar fi dorit soluționarea neregulilor. „Pentru a evita o situație care poate pune în pericol siguranța cetățeanului și sănătatea publică, am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 5.”, s-a mai zis în ședința de astăzi.

Primarul Cristian Popescu Piedone urmează dispozițiile de la „Mediu”

Edilul a scos în evidență și problema gunoiului de pe raza sectorului, problemă care, dacă nu va fi rezolvată la timp riscă să devină un real pericol pentru comunitate. „Dacă va fi nevoie, voi convoca și o ședință a acționarului Salubrizare Fapte 5 S.A. și anume Consiliul Local.”, a mai spus Piedone.

Cristian Popescu Piedone a subliniat importanța conștientizării gravității situației și necesitatea găsirii unei soluții de urgență „pentru evitarea unei crize majore de sănătate publică, generată în mod voit și repetat de vechea administrație publică a sectorului.”, a mai transmis în ședință primarul Sectorului 5 al Capitalei.

Agenția pentru Protecția Mediului București a dispus suspendarea Autorizației de Mediu pentru Salubrizare Fapte 5 S.A. pentru șase luni.

Articolul precedentSoțul femeii decedate în Constanța: ”Pompierii erau lângă mine. Priveau cum stă acolo și țipă”
Articolul următorInstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului, după validarea deputatului Tobă: „O ofensă la adresa memoriei miilor de victime”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.