Sursa: Digi 24
Sursa: Digi 24

În dimineața zilei de ieri a avut loc un tragic eveniment în Constanța: o femeie a murit, după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc, încercând să se salveze din incendiul care îi cuprinsese apartamentul.

Astăzi, soțul femeii a încercat să explice atât gestul soției sale, cât și incompetența pompierilor care se aflau la fața locului.

Mitică Stoica, spune într-un interviu în exclusivitate pentru postul de televiziune DIGI24 că, într-un prim moment, atât el, cât și soția au ieșit în siguranța din apartamentul în flăcări. Cu toate acestea, decizia ei de a se întoarce i-a fost, într-un final, fatală.

Deși au ieșit împreună din casă, soțul a povestit că aceasta s-a întors după un laptop, în care avea lucrări de serviciu.

Femeia din Constanța a murit cu două minute înainte ca pompierii să aducă una din cele trei autoscări din județ

În completare, Mitică Stoica a venit cu detalii legate de intervenție, menționând că pompierii au ajuns foarte târziu și, la fel de târziu, au dat drumul la apă. Bărbatul spune că a insistat în repetate rânduri să fie dat drumul la apă, pompierii aflându-se lângă el:

Târziu au ajuns și foarte târziu au dat drumul la apă. Vedeți în filmare că au cuplat furtunul și nu dădeau drumul la apă. Eram acolo, puteți să vedeți. Le-am zis de 4-5 ori: dați drumul la apă, dați drumul la apă! Nu știu ce așteptau așa că… se putea să fie mai mică paguba. Erau lângă mine. Și ea era sus, acolo. Nicio saltea, cum se face afară, să cadă de la etaj. Priveau cum stă acolo și țipă…”, a declarat soțul victimei.

Victima a murit cu două minute înainte ca la fața locului să ajungă, de la 8 kilometri distanță, una din cele trei autoscări existente în întreg județul Constanța.

Într-o încercare disperată de a se salva din calea flăcărilor, femeia a sărit de la etajul 6.

Trăim încă un episod sumbru și avem o nouă dovadă a incompetenței, a neputinței și a unui sistem bolnav în fața urgențelor.

Articolul precedentMinisterul Transporturilor a semnat contractul pentru pasajul Drajna
Articolul următorPiedone: „Nu vreau să văd gunoi pe străzi și nu vreau să lăsăm sute de oameni fără loc de muncă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time