Captură video

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone este primul edil din țară și din Capitală care a urmat întocmai dispoziția ministrul Mediului, Tanczos Barna, referitoare la depistarea și sancționarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public.

Astăzi, în urma unei acțiuni comune a Poliției Locale și a Gărzii de Mediu, un bucureștean a fost prins aruncând deșeuri pe domeniul public, deși acest lucru este interzis prin lege. El s-a ales și cu amendă, în valoare de 30.000 de lei, dar și cu autobasculanta confiscată. Tot în cursul zilei de astăzi, în Sectorul 6 a fost confiscat un camion ce transporta ilegal deșeuri din construcții, potrivit Poliției Locale, a anunțat Ministerul Mediului pe contul de Facebook.

Astfel de acțiuni, dispuse de ministrul Mediului și reglementate prin decizia Comisarului General din 19.05.2020, vor continua și în perioada următoare pe raza Sectorului 5, „mai ales acolo unde există indicii temeinice că se depozitează deșeuri provenite din construcții și nu numai. Activitatea se va desfășura prin patrulări succesive cu/și din autovehicule, sub directa coordonare a personalului de conducere a Poliției Locale Sector 5”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sectorului 5.

Așa cum am mai spus, Primăria Sectorului 5, prin Poliția Locală Sector 5 face toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul și sănătatea oamenilor. Astăzi avem un prim exemplu care arată clar că nu ne jucăm! Cei care au aruncat deșeuri pe domeniul public au fost sancționați, iar mașinile au fost confiscate. Ne dorim un sector curat și civilizat. Ne pasă de mediul înconjurător și de aerul pe care îl respirăm. Le-am transmis celor de la Poliția Locală Sector 5 că nicio astfel de abatere nu trebuie trecută cu vederea și să acționeze în consecință.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Peste o sută de inspecții în sectoarele Capitalei

La nivelul Bucureștiului au fost instituite echipe mixte de la Poliția Locală și Garda de Mediu, iar prin acțiunile lor încearcă să oprească fenomenul tot mai des întâlnit, de aruncare a deșeurilor în spații nelegale..

Doar aplicarea măsurilor dure prevăzute de lege poate opri un fenomen care care a ajuns pentru mulți să devină o normalitate:  depozitarea oriunde în Capitală a resturilor din construcții sau demolări sau chiar a lucrurilor care nu ne mai sunt necesare, inclusiv a deșeurilor din ambalaje. Până acum echipele noastre mixte au organizat peste 100 de inspecții în toate sectoarele Capitalei, fiind aplicate amenzi de peste 200.000 de lei. Acțiunile au descoperit depozite ilegale de deșeuri  pe o suprafață de aproape 300.000 de mp din București. Toate aceste zone ale Bucureștiului vor fi salubrizate și monitorizate în continuare de echipele noastre”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tánczos.

Articolul precedentPremierul Cîțu, avertisment pentru miniștri
Articolul următorVaccinarea populației ar putea deveni obligatorie