Dacian Cioloș și candidatura la prezidențiale

Totul depinde de marile reforme ale coaliției de guvernare

Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR PLUS, a declarat într-un interviu pentru G4Media că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Totodată, acesta a lăsat de înțeles că până atunci vizează și șefia alianței, congresul urmând să aibă loc în toamnă.

Totuși, pentru candidatura la cea mai înaltă funcție din stat mai trebuie „arse” câteva etape, iar pentru o bună percepție a lui Cioloș este nevoie ca marile reforme ale coaliției să aibă rezultate.

„Așa cum stau lucrurile acum, da, îmi pun problema să candidez. Dar într-un an de zile, în doi ani de zile se poate întâmpla ceva cu mine, că percepția publică pozitivă e redusă foarte mult. Sau poate să crească altcineva, și eu sper să crească și alți colegi, care să aibă șanse mai mari. Deci decizia va fi luată atunci, la momentul respectiv de către partid.

Pentru mine mai important decât să discut despre candidatura la prezidențiale este cât vom reuși să punem în aplicare programul ăsta de guvernare. Pentru că eu sunt conștient că dacă nu reușim, dacă ratăm cu programul ăsta de guvernare, nici nu are rost să mai pun problema asta”, a declarat în interviul sus-menționat.

Dacian Cioloș asigură că nu este interesat de „ciolan”, ci de o bună guvernare

Partidul poate fi condus și de la Bruxelles

Cât privește cursa pentru șefia alianței, Cioloș a precizat că ar avea mai multă disponibilitate, ca timp, să se ocupe de această funcție, chiar dacă este europarlamentar, făcând o referire la faptul că vicepremierul Dan Barna este prea ocupat. „Pentru că cine se ocupă de partid trebuie să se ocupe și de conducerea partidului și de organizarea lui. Când ești în Guvern sau în Parlament ai și acolo anumite responsabilități, unele sunt mai solicitante decât altele. În săptămânile în care sunt doua-trei zile la Bruxelles sunt și două trei patru zile la București. Poți să fii parlamentar în Parlamentul Național, să fii liderul unui partid la București dar să ai o circumscripție într-un alt județ. Mie îmi ia câteva ore să ajung la Bruxelles și înapoi de la Bruxelles. Deci nu asta e problema”, mai spus Dacian Cioloș.

Relația cu președintele Iohannis

Klaus Iohannis se află deja la al doilea mandat de președinte. Chiar dacă suntem departe de momentul următoarelor alegeri prezidențiale, abia în 2024, fiecare partid ia în calcul un viitor candidat, care să continue calea „trasată” de Iohannis sau să „schimbe macazul”.

Întrebat de G4Media care este relația cu șeful statului, Cioloș a precizat că a păstrat o legătură bună după ce a plecat de la Guvern. „Am fost și în campanii, și dânsul a fost în campanie și a susținut PNL. Acum lucrăm împreună. Chiar și când eram în campanie, discutam pe subiecte legate de România, pentru că eu în Parlamentul European aveam anumite informații, dumnealui altele”, a mai spus liderul PLUS.

Articolul precedentGunoiul Sectorului 2: un fapt ”benign și plictisitor”
Articolul următorÎn urma dezvăluirilor „Ziarului de Investigații”, finul deputatului PNL George Stângă a fost destituit din funcția de director al Agenției de Mediu Galați