Sursa foto: Youtube

Peste 100 de mii de ruși s-au adunat, vineri, pe stadionul Luzhniki din Moscova pentru a celebra opt ani de la revenirea la Rusia a Peninsulei Crimeea. În mijloc lor, Vladimir Putin a ținut un discurs anti-Occident, de tip stalinist, iar mii de oameni au fluturat steaguri cu litera „Z”.

Manifestația este, de asemenea, o susținere a războiului din Ucraina, iar liderul de la Kremlin nu a ezitat să transmită în direct mesajul său față de decizia sa de a începe „operațiunea specială militară.” Cu toate acestea, spre finalul discursului, difuzarea a fost întreruptă brusc și înlocuită cu muzică.

Imediat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a explicat faptul că a fost „o eroare a serverelor”, acesta afirmând că discursului lui Putin a fost reluat de  posturile de televiziune pro-Kremlin.

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă

Putin a declarat lumii prezente pe stadion că soldații ruși acționează „eroic” în operațiunea militară specială de denazificare a Ucrainei, precizând că nu există „dragoste mai mare decât atunci când cineva își dă sufletul său pentru prietenii săi.”

De asemenea, președintele rus a susținut că soldații, „umăr la umăr”, se apără și ajută reciproc, așa cum este scris în „textele sfinte ale creștinismului”, informează Digi24.

„Noi nu am avut așa unitate de foarte mult timp, așa se întâmplă ca începutul operațiunii a coincis, pur și simplu  cu ziua de naștere a unuia dintre comandanții noștri sfinți, care nu a pierdut nici o bătălie. Luptele vor duce mereu la slava Rusiei. Așa să fie mereu, acum și pentru totdeauna”, a declarat Vladimir Putin în fața oamenilor adunați pe stadion. Potrivit presei rusești, aproape 100 de mii de oameni au fost pe stadion, iar 130 de mii în afara acestuia.

Cu toate acestea, jurnaliștii internaționali au postat pe o rețea de socializare că majoritatea dintre cei prezenți pe stadion au fost aduși de la locul de muncă și transportați cu autobuzul. Mai mult, The Guardian susține că studenții și angajații de stat au fost obligați să participe la eveniment în schimbul banilor sau a unei zi de vacanță.  Unii au primit între 300 și 1.400 de ruble.

Unchiul Sam”, în pericol. Lavrov vrea schimbarea ordinii mondiale

Articolul precedentUn judecător din România obligă autoritățile să separe decesele din cauza COVID-19 de cele survenite în urma altor afecțiuni. Decizia nu este definitivă
Articolul următorVasile Dîncu: „România poate deveni un hub care să furnizeze securitate în zonă”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.