Sursa foto: Captură Youtube

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, vineri, că Occidentul nu mai reprezintă un aliat, iar Rusia nu va accepta ca Statele Unite, „Unchiul Sam”, să se comporte asemenea „unui șerif” care încearcă să decidă soarta lumii într-un „saloon-bar.”

Ministrul rus a acuzat țările occidentale că a luat măsuri drastice împotriva Rusiei, afectând profund economia, informează Reuters.

Oficialul a precizat că Uniunea Europeană a reacționat la „operațiunea militară specială” la îndemnul Statelor Unite, blocul comunitar european fiind lipsit de putere fără sprijinul americanilor.

  Vladimir Putin nu renunță la planul său. Liderul de la Kremlin continuă dezinformarea

Dacă a existat vreo iluzie că ne-am putea baza într-o zi pe partenerii noştri occidentali, această iluzie nu mai există. Rusia va privi spre est”, a spus Lavrov.

Ministrul rus de Externe a mai declarat că Statele Unite își doresc o lume unipolară, un „sat american din Vest”, unde cel mai puternic este singurul care ia deciziile. Mai mult, acesta a spus că multe țări nu își doresc să fie controlate de Statele Unite, menționând China, India și Brazilia.

„Acum va trebui să ne bazăm doar pe noi înşine şi pe aliaţii noştri, care rămân cu noi… Nu închidem uşa Occidentului – ei fac acest lucru”, a concluzionat Lavrov.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, ministrul rus de Externe a avut o declarație halucinantă cu privire la Ucraina, acesta afirmând că Rusia este stăpână peste această țară. Mai mult, mii de ruși au fost persecutați de guvernul de la Kiev, iar decizia lui Putin de a invada Ucraina reprezintă o misiune de salvare mult așteptată.

„Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială. Știu că vă este interzis să scrieți așa ceva, dar veți citi și veți afla”, a spus ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentAUR: “Profiturile grase şi nesimţite vor ajunge la rubedeniile şi amantele celor de la PNL şi PSD”
Articolul următorUn judecător din România obligă autoritățile să separe decesele din cauza COVID-19 de cele survenite în urma altor afecțiuni. Decizia nu este definitivă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.