Captura video - Youtube. Kanal D România
Captura video - Youtube. Kanal D România

AUR denunță OUG pe energie și gaze, acuzând atât PNL, cât şi PSD.

Ambii membri ai formaţiunii politice au arătat scepticism cu privire la ordonanţa de urgenţă privind preţurile la energie electrică şi gaze naturale.

Această ordonanţă va fi adoptată astăzi, în şedinţa Executivului.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este de părere că ordonanţa nu va reduce facturile la energie electrică şi gaze naturale

Potrivit AUR, prin această ordonanţă, guvernul garantează profiturile colosale ale firmelor din energie, subvenţionându-le de la bugetul de stat, adică din banii de pensii, alocaţii, salarii, drumuri, şcoli sau spitale, informează News.ro, citat de Ştiri pe Surse.

Pentru că preţul mare va fi compensat de stat, românii nu vor vedea acest lucru în facturile lor şi nu vor plăti direct, ci indirect, prin mutarea banilor de la bugetul de stat către companiile energetice cu capital de stat, care plătesc clientela de partid a PNL şi PSD. Practic, profiturile grase şi nesimţite de pe o piaţă care nu este încă liberă vor ajunge la pilele, rubedeniile şi amantele celor de la PNL şi PSD”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Claudiu Târziu consideră că românii sunt jefuiţi de partidele politice şi cere revenirea la piaţa reglementată

Spolierea românilor de către partidele sistemului este inadmisibilă. Reiterăm poziţia noastră, şi anume că singura soluţie pe termen scurt la criza actuală a preţurilor la energie este revenirea la piaţa reglementată, iar pe termen mediu şi lung, înmulţirea capacităţilor de producţie şi creşterea concurenţei pe piaţa energiei”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Articolul precedentLovitură pentru Nicușor Dan: Suspendarea PUZ Sector 5 se rejudecă
Articolul următor„Unchiul Sam”, în pericol. Lavrov vrea schimbarea ordinii mondiale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time