Foto: Impact.ro
Foto: Impact.ro

Curtea de Apel București a trimis marți, 15 martie, spre rejudecare dosarul anulării Hotărârii Consiliului General al Municipiului București (HCGMB) nr. 68/2021 privind suspendarea Planului Urban Zonal (PUZ) al Sectorului 5.

Tribunalul Municipiului București a dat câștig de cauză Primăriei Generale în septembrie 2021, prin respingerea acțiunii Asociației Art Metropolis, ce a solicitat anularea HCGMB nr. 68 din 26 februarie 2021, prin care s-a suspendat pentru un an HCGMB 242/18.06.2020, mai exact aprobarea PUZ-ului Sectorului 5.

 „Admite recursul. Respinge cererea de intervenție accesorie formulată în interesul intimatului-pârat ca neîntemeiată. Casează în parte sentința recurată și trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe de fond. Menține dispozițiile din sentința recurată privind soluționarea excepțiilor lipsei de interes și a inadmisibilității. Definitivă. Pronunțată azi 15.03.2022 prin punerea soluției la dispoziția părtilor prin mijlocirea grefei instanței”, a precizat Curtea de Apel București, potrivit cetateanul.net.

Nicușor Dan blochează dezvoltarea Bucureștiului

Pe 26 februarie, la inițiativa primarului general al Capitalei, PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 au fost suspendate pentru un an, în baza unor proiecte de hotărâre votate de majoritatea PNL-USR.

Nicușor Dan a susținut în urmă cu un an că a descoperit 23 de motive pentru care cele cinzi PUZ-uri de sector trebuie suspendate, precizând că în urma raportului întocmit de o echipă de specialiști, acestea sunt „fundamental greșite pe suprafețe consistente de teren.”

Primarul general al Capitalei anunța pe 18 februarie suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2,4 și 5.

„Reamintesc că anterior Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 6. Tribunalul Bucureşti a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2, 4 şi 5. Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanţă”, a mai spus Nicușor Dan în acea perioadă.

Cel mai important motiv pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6 din Capitală a fost acela că prin acestea urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde, susține primarul general al Capitalei.

Primăria Sectorului 5 trimite o Scrisoare Deschisă: “Nicuşor Dan comite acte de abuz în serviciu, de sfidare a legii și de nesocotire a drepturilor și intereselor celorlalți subiecți de drept administrativ”

Articolul precedentRăzboiul și petrolul. Soluții pentru a ieși din criza generată de conflictul ruso-ucrainean  
Articolul următorAUR: “Profiturile grase şi nesimţite vor ajunge la rubedeniile şi amantele celor de la PNL şi PSD”