Sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat că e nevoie de o formulă prin care să se elimine o parte din fricile generate de neîncredere în stat, în politicieni, în instituţii. Acesta e de părere că suntem „foarte fragili” în fața Rusiei din cauza dezinformării în spațiul public.

Totodată, oficialul a reamintit de importanța României în NATO din ultima vreme și de formarea țării noastre într-un hub care să furnizeze securitate în zonă.

(…) Rămâne să fim destul de deştepţi, destul de rapizi şi să acţionăm. (…) Să încercăm să lucrăm cu date, cu ambiţii şi cu acţiuni”, a afirmat Dîncu, potrivit Agerpres.

Dîncu: „Eu primesc, de la înjurături la sfaturi, sute în fiecare zi pe Facebook”

De asemenea, ministrul Apărării a punctat importanța unei dezbateri publice cu privire la securitatea națională, precizând că în ultima vreme, acest concept a fost contestat.

„Haideţi să vedem ce înţelegem noi (…) Dacă indivizii, dintr-un singur zvon, se înghesuie să-şi ia paşapoarte şi să plece, degeaba mai încercăm noi să avem o dinamică strategică sau un proiect strategic la nivel naţional care să fie reuşit”, e de părere Dîncu.

Totodată, oficialul român a precizat că diplomația previne crizele inevitabile, dar Putin a reușit să „spulbere cu tancurile lui” stereotipurile despre diplomație. Mai mult, ministrul Apărării a declarat că și planurile liderului de la Kremlin au fost încurcate de forța și unitatea lumii europene și NATO.

Vasile Dîncu a vorbit și despre posibilitatea valorificării acestei perioade dificile, prezicând că pentru România poate reprezenta un „moment astral”, o „fereastră de oportunitate cum au fost celelalte din istorie.”

 (…) Cred că s-ar putea să valorificăm dacă ne mişcăm foarte bine. Poate că şi în legătură cu Republica Moldova, care suferă cel mai tare în acest moment, ar putea, cu sprijinul României, (…) să fie o oportunitate şi pentru Republica Moldova”, a declarat Dîncu.

În încheierea mesajului său, ministrul Apărării a susținut că e nevoie de o mărire a alianțelor militare pentru a putea face față oricărei amenințări.

„M-am întâlnit recent cu o delegaţie din zona Mexicului, cu ambasadorul şi cu o delegaţie de militari, care erau interesaţi să lucreze împreună cu România, să gândim împreună pregătire militară, să facă exerciţii pe bricul ‘Mircea’ „, a concluzionat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: Stagiul militar nu va fi obligatoriu în România

Articolul precedentSărbătoare în Rusia, disperare în Ucraina. Putin sfidează o lume întreagă
Articolul următorMinistrul Economiei, despre plafonarea prețului la energie: „Este o măsură pe care o aşteptam”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.