Sursa foto: Facebook/ Florin Spătaru

Ministrul Economiei Florin Spătaru a declarat vineri, la Antena 3, că măsura adoptată de Executiv în domeniul energiei va intra în vigoare de la 1 aprilie 2022, până la 31 martie 2023.

„Vom avea un preţ pentru consumatorii casnici care consumă până la 100 kw, de 0,68 de lei/kw, vom avea până la 300 kw, pentru consumatorii casnici 0,8 lei şi de asemenea pentru companii, pentru non casnici avem un preţ de 1 leu/kw. Pentru gaz avem un preţ de 0,31 şi 0,37 lei/kw pentru non-casnici, până la o limită de 28.000 de kw aferent anului 2021”, a spus FLorin Spătaru.

Oficialul a declarat că măsura pe care membrii guvernului au anunțat-o va intra în vigoare la timp.

Spătaru: „România este mai puţin dependentă decât alte ţări”

Totodată, ministrul Economiei a amintit că există instrumente (ANRE, ANPC) ce vor sancționa furnizorii care nu respectă măsurile adoptate de Executiv, ce vor intra în vigoare din 1 apirlie.

„Dacă avem o situaţie similară cu ceea ce s-a întâmplat în luna ianuarie, eu sper că nu se va mai întâmpla acest lucru pentru că nu mai avem probleme la furnizori, să îşi adapteze aplicaţiile”, a mai spus Spătaru.

De asemenea, oficialul a precizat că în scurt timp va fi operațională o platformă pentru consumatorii mari industriali, pentru cei care vor beneficia de acea schemă  de compensare valabilă din 2018 până în 2020 va fi valabilă şi în continuare. Mai mult, se vor putea încheia contracte bilatarale directe pentru ca piața la energie să fie reglementată.

În încheierea mesajului său, Florin Spătaru a anunțat că țara noastră este mai puțin dependentă energetic față de alte țări europene.

„România este mai puţin dependentă decât alte ţări. Dar trebuie să facem investiţii, haide să operaţionalizăm acel plan de modernizare pentru investiţii în panouri solare şi energie regenerabilă, să putem să exploatăm gazul şi gazul din Marea Neagră, dar şi cel terestru pentru a ne reduce această dependenţă. Această dependenţă poate fi redusă pas cu pas, dar trebuie să facem aceşti paşi”, a concluzionat ministrul Economiei Florin Spătaru.

Citește și articolul: Guvernul ia în calcul reducerea accizei la carburanți și TVA zero la alimente

Articolul precedentVasile Dîncu: „România poate deveni un hub care să furnizeze securitate în zonă”
Articolul următorUn fost premier britanic transportă donații pentru refugiații din Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.