Sursa foto: Facebook/ David Cameron

Fostul premier britanic David Cameron a postat pe rețelele de socializare mai multe fotografii în care apare la volanul unui camion ce are destinație Polonia.

Acesta a precizat că în ultimii doi ani a fost voluntar la Chippy Larder, un proiect din orașul său natal ce ajută familiile cu venituri mici. Fostul premier a scris că în timpul „blocării” a făcut mii de livrări, iar „magazinul” este deschis și bine folosit.

„În ultimele două săptămâni, am făcut apel pentru lucrurile de care au nevoie refugiații din Ucraina când ajung în Polonia. Răspunsul a fost uimitor și a umplut un mic camion cu totul, de la scutece la produse sanitare, haine calde până la truse de prim-ajutor”, a precizat David Cameron.

Din Parlament, printre oamenii de rând

Policitianul a fost surprins de generozitatea comunității din West Oxfordshire și a poporului britanic.

„În prezent, conduc în Polonia cu doi colegi Chippy Larder pentru a face livrarea noastră la Crucea Roșie. Va fi un drum lung, dar vă voi ține la curent pe parcurs”, a conchis fostul premier britanic.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie a salutat ajutorul pe care poporul britanic îl oferă cetățenilor ucraineni ce au fugit din Ucraina, dar a îndemnat să facă donații în bani deoarece i-ar ajuta mult mai mult pe refugiați.

 „Mesajul este simplu: dacă puteți, donați mai bine câteva lire sterline decât să aduceți lucruri într-o pungă”, a spus acesta.

Reamintim că de la începutul războiului ruso-ucrainean, peste 3 milioane de oameni au fost nevoiți să își abandoneze casa și să își găsească refugiu în țările vecine. În Polonia, spre exemplu, s-au refugiat aproape 2 milioane de cetățeni ucraineni.

Țara noastră a fost tranzitată de peste 450 de mii de refugiați, dintre care aproape 100 de mii au decis să rămână. Potrivit ONU, dacă războiul dintre Rusia și Ucraina nu se va sfârși curând, numărul celor care fug din calea gloanțelor ar putea ajunge la 12 milioane. Mai mult, peste 40 de milioane de oameni ar urma să se confrunte cu sărăcie extremă din cauza conflictului izbucnit pe 24 februarie.

Europarlamentarul Vincze Lorant, despre criza refugiaților: „Greul de-abia acum urmează”

Articolul precedentMinistrul Economiei, despre plafonarea prețului la energie: „Este o măsură pe care o aşteptam”
Articolul următorBucurești: protest în Piața Victoriei, împotriva războiului din Ucraina: ”Chinul lor este prezent și viu pentru noi!”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.