Foto: Facebook - Stop The War
Foto: Facebook - Stop The War

Astăzi, 19 martie, în Piața Victoriei din București se va desfășura un protest împotriva războiului din Ucraina, eveniment intitulat Stop the War.

Acțiunea este organizată de Corupția Ucide, Greenpeace România și alte 11 asociații.

Manifestanții se vor întâlni în Piața Victoriei, începând cu ora 16:00. În jurul orei 18:00 vor porni, în marș, către Ambasada Federației Ruse (Şos. Pavel Kiseleff nr. 6)

Este un gest comun al orașelor europene prin care își manifestă susținerea pentru Ucraina în această situație dificilă. Este și poziția fermă împotriva oricăror acte care limitează libertatea statelor lumii. Ne alăturăm demersului și îi invităm pe toți cei care cred în pace și doresc să trimită un semnal puternic pentru încetarea acestui război injust, neprovocat, care ucide zilnic oameni nevinovați!

Cerem Rusiei sa puna capat masacrării vieților nevinovate ale civililor ucraineni, mulți dintre ei, copii!!”, se arată în textul publicat pe pagina de Facebook a evenimentului.

”Este o datorie și în virtutea Tratatului de la Budapesta din 1994, prin care Federația Rusă și-a asumat respectarea suveranității Ucrainei, dar pe care a decis să o invadeze!”

Participarea fiecăruia la protest semnifică comemorarea victimelor și solidarizarea cu cetățenii ucraineni și ruși care se pronunță pentru soluționarea nonviolentă a crizei și evitarea escaladării conflictului.

Imagini de la această manifestație vor fi postate pe rețelele de socializare din toate orașele participante, folosind hashtag-ul comun: #CitiesWithUkraine.

Reprezentanții Greenpeace România au precizat că protestul va fi unul pașnic, pentru pace. De asemenea, aceștia au punctat că pacea nu poate fi atinsă fără a ne desprinde de industriile care pompează bani în conflicte. ”E tot mai clar pentru întreaga lume: combustibilii fosili alimentează războiul!”, au declarat membrii Greenpeace.

Ca români, cetățeni și autorități, ne facem în fiecare zi datoria de a sprijini refugiații din țara vecină, Ucraina: familii dezrădacinate, despărțite, oameni ce fug disperați din calea războiului lăsându-și în urmă agoniselile și patria. Chinul lor este prezent și viu pentru noi. Acești oameni năpăstuiți de urgia dezlănțuită la Kremlin se pot baza pe noi!”, au adăugat organizatorii.

Textul este însoțit de traducerea în limba ucaineană. Se preconizează participarea a peste 1.000 de manifestanți.

Articolul precedentUn fost premier britanic transportă donații pentru refugiații din Ucraina
Articolul următorZelenski vrea să pună capăt războiului. Mesajul transmis Kremlinului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time