Sursă foto: Facebook - Vatican News
Sursă foto: Facebook - Vatican News

Patriarhul Kirill al Rusiei și Papa Francisc au discutat despre conflictul din Uraina.

Ambii lideri religioşi au subliniat importanța procesului de negociere în curs de desfășurare. De asemenea, și-au exprimat speranța că se va ajunge cât mai curând la pace.

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Rusiei a avut o conversație cu Papa Francisc, prin comunicare la distanță”, se arată într-o notă publicată pe site-ul Patriarhiei Moscovei.

Părțile au subliniat importanța excepțională a procesului de negociere în curs de desfășurare, exprimându-și speranța că se va ajunge cât mai curând posibil la o pace echitabilă”, transmite ANSA, citat de Vatican News.

Patriarhul Kirill și Papa Francisc au discutat detaliat despre situația de pe teritoriul ucrainean

Conform comunicatului emis de Patriarhie, o atenție deosebită a fost acordată aspectelor umanitare ale crizei actuale și acțiunilor Bisericii Ortodoxe Ruse și ale Bisericii Romano-Catolice pentru a depăși consecințele acesteia.

Papa Francisc și Patriarhul Kirill au discutat, de asemenea, despre unele probleme actuale de cooperare bilaterală.

Papa: “Ca păstori de suflete avem datoria de a sta aproape și de ajuta toate persoanele care suferă din cauza războiului”

În trecut, se vorbea și în Bisericile noastre de război sfânt sau de război drept. Astăzi nu se poate vorbi în acest fel. S-a dezvoltat o conștiință creștină cu privire la importanța păcii”, a declarat liderul Bisericii Catolice.

Ambii lideri au fost de acord asupra faptului că Bisericile sunt chemate să contribuie la consolidarea păcii și a dreptății.

Războaiele sunt întotdeauna injuste. Pentru că cine plătește este poporul lui Dumnezeu. Inimile noastre nu pot să nu plângă în fața copiilor, a femeilor ucise, a tuturor victimelor războiului. Războiul nu este niciodată o cale de urmat. Spiritul Sfânt care ne unește cere de la noi, ca păstori de suflete, să ajutăm popoarele care suferă din cauza războiului”, a conclus Suveranul Pontif.

Articolul precedentMircea Geoană: „NATO nu transmite spre Ucraina echipamente letale”
Articolul următorImaginea zilei: 109 cărucioare goale au fost aduse în Piața Rynok din Liov
Jurnalist full-time / Pesimist part-time