Sursa foto: Facebook, Olena Zelenska, Prima doamnă a Ucrainei
Sursa foto: Facebook, Olena Zelenska, Prima doamnă a Ucrainei

În timp ce Vaticanul condamnă invadarea Ucrainei și crimele umanitare comise de ruși, Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, consideră că vinovat pentru acest conflict este poporul ucrainean.

Kirill a declarat că Ucraina trebuie să plătească pentru păcatele sale. Prin urmare, războiul a fost declanşat pentru că persoanele LGTBQ ar avea o serie de drepturi.

Un alt motiv invocat de patriarh ar fi paradele gay, organizate în țară, scrie Newsweek.com.

Kirill a declarat că fix orientarea sexuală a unor ucraineni a dus la declanşarea conflictului ruso-ucrainean

Paradele gay pride sunt concepute pentru a demonstra că păcatul este o variație a comportamentului uman”, a spus Kirill.

De aceea, pentru a te alătura clubului acelor țări, trebuie să faci o paradă gay pride”. Liderul bisericii a caracterizat paradele gay drept “teste de loialitate”.

Mai mult, Kirill a spus că țările care doresc să se alieze cu puterile occidentale trebuie să le îmbrățișeze.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse consideră că genocidul din Donbas are loc pentru că în regiune ar trăi şi homosexuali

Acesta susţine că regiunile separatiste ale Ucrainei aflate în centrul conflictului actual, cunoscute în mod colectiv sub numele de Donbas, au respins, în mod fundamental, astfel de valori.

De opt ani au existat încercări de a distruge ceea ce există în Donbas”, a continuat Kirill. Patriarhul a făcut referire la invazia Rusiei în zonă, în 2014. “Și în Donbas există o respingere fundamentală a așa-ziselor valori care sunt oferite astăzi de cei care pretind puterea mondială. Știm că dacă oamenii sau țările resping aceste cereri, nu fac parte din acea lume. Devin străini de ea”.

Păreristica feţelor bisericeşti din Rusia: Războiul nu are la bază politica lui Putin, ci păcatul

În cele din urmă, Kirill a numit invazia Ucrainei un conflict despre lucruri “mult mai importante decât politica” și a insinuat că îmbrățișarea valorilor occidentale progresiste va duce la sfârșitul civilizației.

După cum a menționat The Moscow Times, Biserica Ortodoxă Rusă a fost criticată în trecut pentru că părea să țină pasul cu valorile și obiectivele Kremlinului și să servească agendei politice a lui Vladimir Putin.

Dacă omenirea acceptă că păcatul nu este o încălcare a legii lui Dumnezeu, dacă omenirea acceptă că păcatul este o variație a comportamentului uman, atunci civilizația umană se va sfârși acolo”, a spus el.

Papa Francisc, despre conflictul ruso-ucrainean: “Este un război care seamănă moarte, distrugere și suferință”

În Ucraina curg râuri de sânge și lacrimi”, a spus Papa, duminică, în timp ce se adresa adepților din Piața Sf. Petru. “Aceasta nu este doar o operațiune militară, ci un război care seamănă moarte, distrugere și mizerie.”

De asemenea, Francisc s-a referit la Ucraina ca fiind o “țară martirizată” și a îndemnat alte națiuni să ofere ajutor umanitar poporului său.

Articolul precedentCristian Diaconescu se consideră încă președintele PMP. Noua conducere depune plângere penală
Articolul următorLiderul UMDR condamnă atacul asupra Ucrainei: „Este criminal și inacceptabil”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time