Sursa foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, la RFI, că orice atac asupra unui stat suveran trebuie condamnat ferm și categoric, acesta precizând că ceea ce face Rusia de 13 zile este „criminal și inacceptabil.”

De asemenea, demnitarul e de părere că planul liderului de la Kremlin este de a distruge Ucraina, armata rusă atacând sute de școli, zeci de spitale, au lovit și ucis civili.

Hunor laudă modul în care premierul Ungariei s-a delimitat de Putin

Totodată, vicepremierul a mai spus că era de așteptat ca Viktor Orban să se dezică de Putin, chiar dacă, la început, acesta declarase că Uniunea Europeană ar trebui să îl asculte pe liderul de la Kremlin și să ajungă la un consens cu acesta.

„Este o poziție corectă și este o atitudine corectă din partea tuturor liderilor europeni și era de așteptat că se va întâmpla acest lucru. În momentul în care ești într-o situație în care ne aflăm cu toții, Ucraina este atacată, orice analiză duce spre concluzia că dacă Rusia nu este oprită, va merge mai departe”, a spus Hunor.

De asemenea, acesta a mai punctat faptul că mulți lideri europeni s-au deplasat la Moscova și au stat la „aceeași masă de 60 de metri”, unde trebuiau să se uite „cu binoclul la interlocutorul său” pentru a negocia evitarea unui posibil război.

 „Ați văzut că înainte de război, foarte mulți lideri, trei-patru, au fost la Moscova, au stat la aceeași masă lungă de 60 de metri, trebuia să te uiți cu binoclul la interlocutorul tău, deci din acest punct de vedere, toată lumea, în limitele și cu mijloacele proprii, a încercat să evite războiul. Nu s-a reușit”, a spus Hunor.

Astăzi, 8 martie, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, liderul UDMR a precizat că anul acesta este despre mamele din Ucraina, ale căror vieți sunt marcate de incertitudine din cauza conflictului.

„În vremuri de război, ele fac cele mai mari sacrificii şi ne învaţă cele mai importante lecţii. Pentru că este atât un sacrificiu, cât şi o dovadă a iubirii să ne părăsim părinţii, soţii, pentru a ne salva copiii”, a scris Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: „Abuzul şi violenţa sunt inadmisibile într-o societate democratică”

Articolul precedentKirill, Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse: “Ucraina merită războiul pentru că a organizat parade gay”
Articolul următorPropaganda pro Rusia continuă şi în spitale: Copiii în stadiul terminal sunt aliniați în forma literei Z
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.