Kelemen Hunor (captură video)

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marți, după ce Simion l-a agresat pe ministrul Energiei, că Parlamentul nu trebuie să devină un loc în care să se permită gesturi de violență fizică, afirmând că e nevoie de decență și respect.

De asemenea, oficialul a precizat că urmărește, cu îngrijorare, activitățile partidului condus de George Simion și cere izolarea „acestei forțe extremiste” ce aduce prejudicii serioase democrației din România.

„Luni, agresiunea verbală a fost urmată de agresiunea fizică, gest pe care îl condamn ferm. George Simion trebuie să suporte consecințele acțiunilor sale, iar noi toți ceilalți, care considerăm că Parlamentul este cea mai importantă dintre instituțiile noastre democratice, trebuie să luptăm uniți împotriva ascensiunii continue a fenomenului de populism și extremism”, a scris Kelemen Hunor pe o rețea de socializare.

 În încheierea mesajului său, liderul UDMR a precizat că violența și abuzul nu își au locul într-o societate democratică, afirmând că parlamentarii au datoria să reprezintă poporul într-un mod civilizat și corect.

Ministrul Energiei a anunțat că va depune plângere penală împotriva lui George Simion

„Aceasta este o datorie importantă pe care o avem, întrucât responsabilităţile noastre se extind dincolo de instituţia Parlamentului. Abuzul şi violenţa sunt inadmisibile într-o societate democratică”, a concluzionat Kelemen Hunor.

Reamintim că luni, 7 februarie, în timp ce ministrul Energiei Virgil Popescu își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, liderul AUR s-a urcat la tribună și l-a luat de gât pe demnitar. Acesta l-a făcut „hoț” în repetate rânduri, iar în replică, Popescu i-a transmis lui Simion să meargă la Putin să negocieze prețul pentru gaze.

Luni seară, Virgil Popescu a anunțat că va depune plângere penală împotriva lui Simion după incidentul din Parlament, afirmând că nu va alimenta ura cu ură.

„Cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut”, a afirmat oficialul.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că „violența a urcat la prezidiu în Parlament”, iar gestul liderului AUR reprezintă cea mai mare amenințare pentru democrația din România.

„Oricâte nemulțumiri ar exista în societate, oricâte încercări am avea în față, deriva spre violență este inacceptabilă, iar cei care promit să rezolve problemele cu pumnii trebuie izolați pe scena publică”, a scris Ionuț Stroe, pe Facebook.

Sondaj: Majoritatea alegătorilor AUR sunt împotriva vaccinării

Articolul precedentNicolae Ciucă, mesaj de ziua Serviciului de Informații Externe (SIE): „Respect şi apreciere pentru munca acestor eroi discreţi”
Articolul următorCristian Tudose (PSD): „Avem foarte multe șanse să ne trezim, în Sectorul 1, cu o groapă de gunoi perfect funcțională”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.