Sursa foto: Facebook

Într-un sondaj realizat de Avangarde în perioada 20-31 ianuarie privind alegătorii AUR, 60% dintre aceștia au liceu sau postliceala, 30% au studii sub liceu și doar 8% au declarat că au studii superioare.

De asemenea, cel mai mare procent în rândul electoratului AUR îl reprezintă cel cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani (36%), urmat de cei cu vârsta între 31-50 de ani (30%). Totodată, 20% au între 51 și 65 de ani și doar 14% au peste 65 de ani.  Peste 60% dintre alegătorii AUR sunt bărbați și 30% sunt femei, potrivit G4media.

AUR, pe locul doi în preferințele electoratului

Potrivit sondajului, printre votanții AUR,  40% sunt angajați, 32% fără ocupație, 14% antreprenori, oameni de faceri sau patroni și doar 13% sunt pensionari. De asemenea, 48% dintre cei care ar vota cu partidul condus de George Simion provin din mediul rural, iar 52% din mediul urban.

Cei mai mulți alegători sunt din Moldova (25%), în Muntenia, Dobrogea și Oltenia sunt 45 %, iar în regiunea Transilvania/Banat, 30%.  

Totodată, majoritatea votanților susțin că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, 80% afirmând că sunt împotriva certificatului verde la locul de muncă, iar 65% consideră că vaccinarea împotriva coronavirusului nu este necesară.

Potrivit unui sondaj INSCOP, realizat la jumătatea lunii ianuarie, partidul AUR a ajuns la 20,6% din opțiunile electoratului. Cu toate acestea, pe prima poziție se menține PSD, într-o scădere ușoară față de lunile anterioare. Partidul condus de Florin Cîțu ocupă locul trei.

Intenția de vot în luna ianuarie, potrivit sondajului INSCOP:

  • PSD – 34,4%
  • AUR – 20,6%
  • PNL – 16,6%
  • USR – 12,5%
  • UDMR – 4,2%

Directorul INSCOP, Remus Ștefureac, a precizat că intenția de vot a românilor a fost puternic afectată de certurile dintre partidele politice aflate la guvernare și pe fondul crizei facturilor la energie. De asemenea, acesta a mai susținut că AUR va continua să crească în sondaje din cauza că partidele politice întârzie să vină cu soluții la problemele cu care societatea românească se confruntă.

Sondajul a fost realizat pe 903 subiecți prin metoda interviurilor telefonice și are o marjă de eroare de 3,4%.

Sondaj INSCOP: Două treimi dintre români cred că pandemia de Covid-19 a fost provocată de elitele globale

Articolul precedentIonuț Stroe, despre atacurile din coaliție: „Responsabilitatea acestei guvernări o împărțim cu partenerii de la PSD”
Articolul următorNicolae Ciucă, mesaj de ziua Serviciului de Informații Externe (SIE): „Respect şi apreciere pentru munca acestor eroi discreţi”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.