Sursa: Facebook/ Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, asigură că PNL este un partid care știe să își respecte partenerii de coaliție, în contextul în care Florin Cîțu le-a reproșat social democraților că, prin intermediul organizației de Tineret, derulează o campanie plătită de postări pe Facebook.

Campania l-ar viza direct pe Cîțu, în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență, iar Stroe a punctat aseară că și PNL ar fi avut la îndemână nu doar mijloace, ci și informații clare vizavi de PSD, pentru a trece la atac.

Cu toate acestea, arată deputatul PNL, liberalii nu au derulat campanii de denigrare, ci au criticat constructiv, așa cum ar trebui să se întâmple într-un parteneriat. Este totuși și un avertisment în declarațiile făcute de Stroe la B1 TV, dat fiind că acesta s-a referit la „dezastrele” PSD din „numeroasele guvernări”.

Potrivit G4media, Cîțu a semnalat în cadrul unei ședințe PNL că se duce o campanie împotriva sa, via PSD, ceea ce a calificat ca fiind „bizar” și a arătat că va discuta aceste aspecte în coaliţie. Or tocmai în spiritul parteneriatului PSD-PNL Ionuț Stroe consideră că s-au încălcat anumite limite.

Noi considerăm că rolul unei coaliții de guvernare este să încerce să facă lucruri împreună în mod corect și cinstit. Vă spun sincer că m-aș fi așteptat de la PSD să cheltuie acele câteva mii de euro, de exemplu, pe explicarea măsurilor Guvernului, să arate cum și care sunt soluțiile crizei, nu pe atacuri politice la partenerii de coaliție.

Una e să faci o declarație pe care o poți înțelege într-un anume context, într-o emisiune televizată, de exemplu, alta e să faci o adevărată campanie pe bani serioși pe Facebook sau altundeva. Vă spun sincer, poate că sunt multe lucruri și chestiuni serioase din guvernările trecute și am putea sublinia și noi, de exemplu, câte dezastre sau în ce fel a lăsat PSD numeroasele guvernări.

Nu facem lucrul acesta, vă spunem foarte sincer. Noi încercăm în momentul de față să fim constructivi”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL pentru sursa citată, asigurând că liberalii nu se vor deda la astfel de gesturi, pentru că „în momentul de față suntem într-o coaliție de guvernare. Practic, responsabilitatea acestei guvernări o împărțim cu partenerii de la PSD și ar fi nepotrivit să facem acest lucru”.

Articolul precedentCătălin Drulă, primul mesaj ca lider USR: „Nu suntem inamici, suntem o mare familie care își dorește modernizarea României”
Articolul următorSondaj: Majoritatea alegătorilor AUR sunt împotriva vaccinării