Cătălin Drulă (PressAlert)

În primul mesaj pe care l-a adresat colegilor din partid din noua funcție de conducere, Cătălin Drulă a precizat că USR este „singurul partid cu adevărat liberal” din România și are nevoie urgentă de un „reset.” Vicepreședintele USR a preluat automat interimatul partidului după demisia de luni a lui Dacian Cioloș.

De asemenea, Drulă a transmis colegilor săi că USR trece printr-un moment dificil, dar ca de fiecare dată a găsit resursele necesare pentru a merge mai departe.

„Avem multă treabă de făcut în beneficiul alegătorilor noștri și al cetățenilor acestei țări. Și dispunem de resursele să ne facem această datorie. De la bun început am fost un partid viu, în care dezbaterea și uneori ciocnirea de idei a fost nu numai prezentă, ci încurajată. Ne aprindem repede, suntem pasionați de ceea ce facem, dar în focul dezbaterii ne mai și scapă cuvinte”, a precizat noul președinte USR.

Drulă: „Vreau să facem tot ce ține de noi să ștergem liniile de separare”

Totodată, acesta i-a mulțumit lui Dacian Cioloș pentru contribuția sa la dezvoltarea USR, precizând că fostul președinte al partidului va avea, în continuare, o contribuție importantă la „viitorul acestui proiect.”

„Vreau să facem tot ce ține de noi să ștergem liniile de separare și să lucrăm uniți pentru viitor. E momentul unui RESET. Sau cum se spunea pe vremea lui Ion Creangă, “cele rele să se spele, cele bune să se adune”. Îmi doresc să privim către viitor, să construim încrederea între noi. Și să dăm încredere României în noi”, a concluzionat Cătălin Drulă, potrivit G4media.

Reamintim că Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după ce Biroul Național  i-a respins prin vot proiectul de președinte. Mai exact, BN a respins, cu scorul 14-11, proiectul de reforme și schimbări propus de fostul premier.

Printre reformele cerute de Dacian Cioloș au fost: pregătirea unui guvern din umbră, transparentizarea ședințelor Biroului Național, înlocuirea secretarului general și schimbarea statutului partidului.

Dan Barna, fostul lider USR, l-a criticat pe Cioloș pentru gestul său, afirmând că a aruncat „în aer” partidul, într-un moment unde e nevoie de unitate și o viziune modernizatoare.

„Suntem prinși între un guvern mamut, corupt și inept și forțele radicale care cresc. Să vii acum să declanșezi o luptă pentru putere internă pentru că nu facem toți frumos ca tine este iresponsabil”, a declarat Barna.

Cioloș, după demisie: „Voi continua dialogul cu membrii de partid”

Articolul precedentCiolacu îl trimite pe Budăi la Bruxelles: „Guvernezi ca să faci un trai mai bun oamenilor, nu un trai mai rău sau să faci economii la buget”
Articolul următorIonuț Stroe, despre atacurile din coaliție: „Responsabilitatea acestei guvernări o împărțim cu partenerii de la PSD”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.