Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net

Dacian Cioloș și-a anunțat oficial demisia din funcția de președinte al USR, după ce proiectul de reforme propus de acesta a fost respins de Biroul Național. Cu toate acestea, europarlamentarul are credința că USR va rămâne, în continuare, o alternativă  pe scena politică din România.

Totodată, fostul premier a anunțat că va rămâne membru de partid, precizând că USR are nevoie de o reconectare la societate și de curajul de a-și recunoaște limitele pe care trebuie să le depășească în perioada următoare.

„Preşedinte interimar va rămâne Cătălin Drulă până când conducerea USR va decide să organizeze alegeri pentru un nou preşedinte. Cred că ar fi important să înceapă o dezbatere în partid, nu cred că business as usual e în continuare o soluţie pentru USR. Cred că ar trebui începută o dezbatere şi cu privire la modificarea statului”, a declarat Cioloş.

„ Nu am în calcul să refac proiectul PLUS

De asemenea, europarlamentarul a îndemnat pe membrii USR să nu plece din partid deoarece e nevoie să continue modernizarea sa, precizând că e nevoie urgentă de o modificare a statutului partidului. „Şi statutul, şi structurile de conducere ale partidului să fie adaptate vremurilor. USR trebuie să fie adaptat vremurilor pe care le trăim”, a mai spus Cioloș.

Totodată, fostul lider USR a declarat că partidul trebuie să ofere o alternativă românilor la alegerile ce vor avea loc în 2024. „USR are în faţă o perioadă în care să tragă şi învăţămintele participării la guvernare, ce s-a întâmplat în criza politică de la finalul anului trecut şi să ofere o nouă platformă pentru ceea ce se va întâmpla în 2024″, a adăugat Cioloş.

Europarlamentarul a mai precizat că nu are de gând să candideze la Congresul USR pentru funcția de președinte și speră că partidul nu se va rupe după decizia de astăzi.

„Am transmis colegilor mesajul că voi rămâne în partid şi că avem multe de făcut în partid. Sper să existe reciprocitate. (…) Pe mine nu mă face funcţia”, a concluzionat Dacian Cioloș.

Reamintim că poiectul lui Dacian Cioloș a fost respins cu 14 voturi la 11 în ședința Biroului Național.

Se rupe „lanțul de iubire” în USR? Cioloș amenință cu demisia, Barna vine cu un mesaj acid: „De fapt, tu nu ai loc de partid”

Articolul precedentCristian Popescu Piedone: „Aducem normalitate pentru comunitate”
Articolul următor„Minunile” Justiției din România. O judecătoare respinge executarea propriei decizii. A „inventat” o nouă procedură civilă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.