foto cu caracter ilustrativ-pixabay

Judecătoarea Ionescu Oana, fosta președintă a Judecătoriei Călărași, a „inventat” o nouă procedură civilă. Mai exact, a judecat un caz de încredințare provizorie a unui minor(n.r prin ordonanță președințială).A stabilit domiciliul copilului la mamă, temporar. Această cerere se judecă rapid și se pune în executare, fără alte formalități prealabile, conform Codului de Procedură Civil în vigoare.

Însă, pârâtul nu a respectat hotărârea judecătorească, dată de magistrata Ionescu Oana. Astfel, reclamanta a ajuns din nou la instanță, pentru executare silită. Coincidență sau nu, cazul a „picat” tot pe masa judecătoarei Ionescu Oana.

Deși nu este „novice” în magistratură, motivul pentru care este respinsă cererea de executare a deciziei pe care ea însăși a luat-o pentru încredințarea provizorie a minorului este absolut uluitoare: „instanța este în imposibilitate de a verifica îndeplinirea cerințelor de executare silită(art 645 alin 2 C.Proc. Civilă), deoarece hotătârea nu are mențiunea „definitivă”(foto-document oficial al Judecătoriei Călărași)

O judecătoare din Călărași respinge executarea propriei decizii

O judecătoare din Călărași respinge executarea propriei decizii. A „inventat” o nouă procedură civilă

Cu alte cuvinte, judecătoarea din Călărași trece peste prevederile Codului de Procedură Civilă(nu necesită mențiunea „definitivă”), ca și când nu știe ce a decis. Ordonanța președințială are un caracter urgent, inclusiv la executare.

Iată ce spune Codul de Pocedură Civilă: (n.r. art 996 Cod Procedură Civilă) „Hotărârea este executorie și provizorie”

Ordonanța presedinață este executorie de drept. Nu și la Judecătoria Călărași

Potrivit surselor noastre autorizate, fosta președintă a Judecătoriei Călărași ar fi în relații apropiate cu unul dintre afinii pârâtului. Din acest motiv, Ionescu Oana ar fi trebuit să se abțină de la judecarea acestui caz. Abținerea unui magistrat de la soluționarea unei cauze este primul semn că un justițiabil poate avea un proces echitabil. Potrivit surselor noastre, această „plimbare” pe lângă Codul de Procedură Civilă, dispusă de Ionescu Oana, afectează grav dreptul la sănătate al minorului. La dosarul cauzei sunt înscrisuri oficiale care arată necesitatea de urgență a unui tratament medical complex.

Probleme grave la Judecătoria Călărași. A fost „fraudată” repartizarea aleatorie a dosarelor

Această instanță a primit acuzații oficiale. Tribunalul Teleorman a stabilit, în mod definitiv, că a fost fraudată repartizarea aleatorie a unor cauze în care Primăria Călărași avea o „miză” enormă, potrivit mediacalarasi.ro

Din decizia Tribunalului Teleorman rezultă că la Judecătoria Călărași, Colegiul de Conducere, din care făcea parte și Ionescu Oana, avea alte reguli de repartizare a dosarelor, cu totul nelegale, pentru a veni în sprijinul diferitelor părți.

Procurorii au intrat pe fir și anchetează acest caz, potrivit sursei citate.

Articolul precedentCioloș, după demisie: „Voi continua dialogul cu membrii de partid”
Articolul următorGigel Știrbu (PNL) cere ca parlamentarii cu ieșiri nervoase să fie supuși unor controale psihiatrice
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”