Sursa foto:

Deputatul liberal Gigel Știrbu a declarat, după episodul de astăzi din Parlament, când George Simion l-a agresat pe ministrul Energiei, că parlamentarii care au astfel de ieșiri nervoase să fie supuși controalelor psihiatrice.

De asemenea, oficialul a precizat că evenimentul din Parlamentul este „o premieră absurdă” și nu trebuie să se mai repete niciodată.

„Când nu ai argumente și nici exercițiul educației democratice, argumentul cel mai la îndemână al agresorului este pumnul. Ca pe tarla, zbieri, urli, doar doar te va crede cineva… Eu consider că este foarte necesar ca parlamentarii cu vădite ieșiri nervoase, în ședințele Parlamentului, să fie supuși unor controale psihiatrice”, a spus Gigel Știrbu, potrivit G4media.

George Simion l-a făcut „hoț” pe ministrul Energiei Virgil Popescu  

Totodată, acesta a mai precizat că în lipsa unui control psihiatric, parlamentarii pot intra cu substanțe toxice sau înarmați, afirmând că Simion nu respectă reguli de minimă igienă și de bun-simț. Știrbu l-a caracterizat pe Simion ca fiind „un borfaș mic” ce nu face cinste democrației.

„Orice zi în care un golan precum George Simion este liber și orice zi în care acest borfaș mic, dar cu pretenții mari, își spune deputat și vorbește de la tribuna Parlamentului este o zi pierdută pentru România și pentru democrația noastră”, a concluzionat Știrbu.

Ministrul Energiei a declarat luni, după episodul cu George Simion din Parlament, că o persoană care „te face hoț, vine la tine amenințător, nu e demn de un parlamentar.”

”Eu cred că grupurile parlamentare vor reuși să modifice regulementul astfel încât să nu se mai întâmple. Chestorii sunt tot deputați, nu sunt persoane de ordine”, a adăugat ministrul.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat pe pagina sa de Facebook că „violența a urcat la prezidiu în Parlament” și a catalogat gestul lui George Simion ca fiind o  amenințare pentru democrația din România.

„Oricâte nemulțumiri ar exista în societate, oricâte încercări am avea în față, deriva spre violență este inacceptabilă, iar cei care promit să rezolve problemele cu pumnii trebuie izolați pe scena publică”, a transmis Ionuț Stroe.

George Simion l-a agresat în Parlament pe ministrul Energiei

Articolul precedent„Minunile” Justiției din România. O judecătoare respinge executarea propriei decizii. A „inventat” o nouă procedură civilă
Articolul următorCîţu: „Orice derapaj populist va creşte şansele unei crize majore”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.