Cîţu: „Orice derapaj populist va creşte şansele unei crize majore”

Fostul premier susține că va trebui majorat procentul din PIB alocat investițiilor.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat luni seară, la Digi 24, că măsurile propuse de social-democrați în programul de guvernare au fost incluse în buget, iar liberalii „au închis ochii la multe lucruri.” De asemenea, fostul premier a mai adăugat că în 2021, investițiile au fost executate în proporție de 96%, ceea ce a dus la creșterea economică.

Totodată, liderul PNL a precizat că orice derapaj populist va crește șansele unei crize majore anul acesta.

„Dacă nu luăm banii de la investiţii să-i folosim pentru altceva, nu vom intra în criză. Dacă în continuare vom arăta investitorilor şi celor care ne finanţează că România a intrat pe un drum în 2020-2021 şi merge pe acelaşi drum eu vă spun că vom merge şi vom depăşi şi creşterea economică din acest an”, a spus Cîţu, potrivit news.ro.

Cîțu: „Este o linie roşie, trebuie să revenim la 7% bugetaţi”

De asemenea, președintele PNL a mai declarat că la rectificarea bugetară va trebui majorat procentul din PIB alocat investițiilor, cum a fost stabilit în programul de guvernare.

„Le spun şi românilor, le spun şi celor din PNL şi partenerilor de coaliţie. Nu este astăzi, am trecut peste acest moment, dar la rectificare, premierul şi-a luat angajamentul că la rectificare va fi pus 7% în buget”, a spus liderul liberal.

Florin Cîțu a vorbit și despre afirmațiile lui Budăi privind PNRR, acesta precizând că cel mai bun lucru ar fi ca ministrul Muncii, împreună cu premierul Ciucă, să meargă la Bruxelles și să vadă dacă pot să renegocieze.

„Domnul ministru trebuie să-l convingă pe domnul prim-ministru. Ideea este alta:(…) eu anul trecut, când era să pierdem banii din împrumuturi din PNRR, m-am urcat în avion, m-am dus frumos la Bruxelles, m-am întâlnit cu toţi liderii şi i-am convins ca România să primească încă 15 miliarde de euro, că merită”, a afirmat Florin Cîţu.

Totodată, liderul PNL a comentat incidentul produs luni în Parlament, când liderul AUR George Simion l-a luat de gât pe ministru Energiei, acesta afirmând că nu va tolera „legea pumnului.”

„Voi propune în Birourile Parlamentului reunite să găsim sancţiuni clare şi dure pentru cei care vor face astfel de gesturi”, a mai declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban, despre incidentul cu Florin Cîţu din Parlament: „I-am spus că e nesimţit”

Articolul precedentGigel Știrbu (PNL) cere ca parlamentarii cu ieșiri nervoase să fie supuși unor controale psihiatrice
Articolul următorCiolacu îl trimite pe Budăi la Bruxelles: „Guvernezi ca să faci un trai mai bun oamenilor, nu un trai mai rău sau să faci economii la buget”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.