Sursa foto: NewsMaker

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat pentru Digi24 că l-a făcut „nesimțit” pe Florin Cîțu, după ce acesta nu i-a dat cuvântul din partea grupului independenților, preferând-o pe senatoarea Diana Șoșoacă.

Fostul lider PNL s-a enervat mai tare după ce fostul premier i-a spus că nu l-a văzut. „L-am apelat cu un apelativ, care nu a fost în niciun caz o jignire. I-am spus că e nesimţit!”, a afirmat fostul preşedinte liberal.

Orban: „Bunul simţ trebuia să-l determine să-mi acorde cuvântul”

De asemenea, liderul partidului Forța Dreptei a mai afirmat că nu înțelege de ce Cîțu i-a dat cuvântul „unei persoane care este ostilă apartenenţei României la Uniunea Europeană.”

„Asta m-a enervat şi mai rău. În stilul lui caracteristic a zis că n-a văzut că am cerut cuvântul. E o minciună, vă daţi seama. Bunul simţ trebuia să-l determine să-mi acorde cuvântul. Am reproşat că i-a dat cuvântul senatoarei Şoşoacă (…) în loc să-i dai cuvântul unui coleg pro-european convins şi care, culmea, chiar avea ce să spună”, a declarat Orban.

Miercuri, 2 februarie, în cadrul şedinţei de plen comun pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, fostul președinte PNL i-a reproșat în termeni duri lui Cîțu că din partea parlamentarilor neafiliați, i-a dat cuvântul senatoareai Diana Șoșoacă.

Președintele Forța Dreptei susține că Florin Cîțu va fi schimbat de Iohannis din fruntea PNL

La finalul ședinței, Orban i-a spus lui Cîțu că își bate joc de ședința festivă. De asemenea, mai mulți miniștrii ai Guvernului au asistat la incident, printre care și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

 „Cum să-i dai cuvântul lui Şoşoacă în locul meu?”, i-a spus Orban lui Cîţu, potrivit mai multor surse martore la evenimentul din Parlament.

În urmă cu câteva zile, Ludovic Orban a precizat că Florin Cîțu va fi schimbat de președintele Iohannis de la conducerea PNL, afirmând că „nu poate să dea cu piciorul în cineva care este căzut la pământ.”

Totdată, Orban a precizat că fostul premier nu mai poate rămâne în fruntea PNL pentru că are credibilitate aproape zero în spațiul public.

Ludovic Orban a anunțat înființarea grupului parlamentar al deputaților de dreapta

Articolul precedentZeci de percheziții domiciliare în mai multe județe, într-un dosar privind operațiuni frauduloase cu carduri bancare. Prejudiciul este de sute de mii de euro
Articolul următorIulian Bulai îl trimite pe preotul care a sfințit „curba morții” la Parlament
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.