Sursă foto: Curs de Guvernare

Ludovic Orban a anunțat, luni, 31 ianuarie, înființarea grupului parlamentar al deputaților de dreapta în conformitate cu prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor şi cu hotărârile CCR.

„Suntem 13 deputaţi. Liderul grupului parlamentar va fi Violeta Alexandru, vicelider domnul deputat Nicolae Giugea, iar secretarul grupului va fi domnul deputat Claudiu Chira. Numele grupului este grupul deputaţilor de dreapta”, a declarat Ludovic Orban, luni la Parlament.

Fostul premier a declarat că grupul va rămâne credincios promisiunilor care au fost luate de conducerea PNL în campania electorală, dar au fost trădate după ce au decis să intre la guvernare alături de PSD.

Orban: „Forța Dreptei continuă moștenirea PNL”

Grupul nostru parlamentar este un grup care va reprezenta în Parlamentul României toți alegătorii care cred în valorile liberale și va fi unicul grup care va putea asigura reprezentarea cetățenilor români care se simt reprezentați de curentele de gândire de centru dreapta”, a precizat Orban.

De asemenea, deputata Violeta Alexandru a criticat actual Guvern, afirmând că trebuie să își asume eșecul în ceea ce privește vaccinarea. Totodată, liderul grupului deputaților de dreapta a mai spus că Executivul treubuie să prezinte un calendar clar pentru ridicarea stării de alertă.

„Vaccinarea trebuie să continue, chiar dacă guvernul a eșuat. (…) Să nu îi mai penalizeze pe cei care respectă regulile și s-au vaccinat”, a spus Violeta Alexandru.

De asemenea, deputatul Ionel Dancă a precizat luni în Parlament că Executivul trebuie să înceteze „jaful din energie pe spinarea românilor”, afirmând că soluțiile pe care le-a avansat până în prezent nu reprezintă altceva decât „praf în ochi.”

„Pur și simplu își bat joc. Românii sunt în plină iarnă jefuiți de Guvernul României, prin toate instrumentele posibile: de la creșterea nesimțită a profiturilor companiilor producătoare de energie deținută de stat, până la taxele și tarifele încasate de stat, incluse în facturile românilor la energia electrică și gaze naturale”, a declarat Dancă.  

Reamintim că în decembrie 2021, Ludovic Orban a fondat partidul Forța Dreptei, după ce mai mulți parlamentari liberali au decis să părăsească PNL după formarea Guvernului cu PSD.

Conform ultimului sondaj realizat de INSCOP Research în perioada 22-29 ianuarie 2022, partidul Forța Dreptei se află printre ultimele partide în preferințele românilor, cu 1,7%. Pe primul loc se află PSD, cu 34,4%, urmat de AUR (20,6) și PNL (16,6%).

Orban cu „Forța Dreptei” în fața Congresului PNL

Articolul precedentToate şcolile şi grădiniţele din judeţul Cluj trec în online
Articolul următorRadu Oprea (PSD): „I-am cerut domnului ministru Vîlceanu să vină cu un răspuns cu privire la cele două miliarde de euro pe care România le va pierde”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.