Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Începând cu săptămâna viitoare, toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Cluj vor trece în sistem de învăţare online.
Măsura vine din cauza gradului mare de infectare cu noul coronavirus.

Din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării”, a spus ministrul Educaţiei, luni, în Parlament.
Cîmpeanu a precizat că săptămâna aceasta sunt 108 şcoli, la nivel naţional, care au trecut în online, faţă de 46, săptămâna trecută.

De asemenea, ministrul a afirmat că, la nivel naţional, rata de ocupare a paturilor de spital cu pacienţi COVID este încă sut 40%.

Şcoala se mută în online: 27.000 de copii au fost infectați în doar 7 zile

Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a luat în calcul şi situaţia din Capitală, declarând că, dacă ne raportăm la gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID, nu paturi ATI, Bucureştiul este la 30 şi, departe de 75%.

În ceea ce priveşte gradul de vaccinare a profesorilor, acesta este mult peste 70%. Din perspectivă numerică este cea mai mare categorie socio-profesională vaccinată. Peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ au primit vaccinul.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat azi, 31 ianuarie, 20.131 de noi cazuri de Covid

România traversează o creștere rapidă a numărului de persoane internate în spitale. Există 901 de oameni internaţi, doar în ultimele 24 de ore. Dintre cei 881 de minori internați în total (+85 de ieri până azi), 20 sunt la ATI.

Rata de pozitivare a testelor a crescut cu cinci procente, până la 38,3% (20.131 de cazuri din 52.482 de teste).

Articolul precedentPolitica din România este o glumă proastă, făcută de oameni mediocri
Articolul următorLudovic Orban a anunțat înființarea grupului parlamentar al deputaților de dreapta
Jurnalist full-time / Pesimist part-time