Foto: DIICOT

Astăzi, forțe impresionante au bătut la ușile mai multor suspecți dintr-un dosar instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, în legătura cu operațiuni frauduloase cu carduri bancare desfășurate timp de 2 ani.

În total, au fost efectuate 26 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București precum și a județelor Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov, în final, la sediul DIICOT Suceava fiind conduse, în vederea audierii, 15 persoane.

Pe parcursul a mai multe ore, ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava, împreună cu B.C.C.O. București, B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Pitești, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Teleorman, S.C.C.O. Ilfov și S.C.C.O. Vrancea, al luptătorilor din cadrul S.A.S. Botoșani, S.A.S. Iași, S.A.S. Teleorman și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Alexandru cel Bun” Bacău, B.S.I.J. București, I.J.J. Teleorman, I.J.J. Argeș, au adunat probe utile cauzei, infracțiunile cercetate fiind constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 – 2017, membrii unui grup infracțional organizat au deținut date cu privire la carduri bancare aparținând unor persoane din diverse țări, cu care au efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv au achiziționat diverse bunuri de la agenți comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României prin intermediul firmelor de curierat.

Datele de identificare ale cardurilor bancare au fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online. Prejudiciul estimativ, cauzat de membrii grupului infracțional organizat, stabilit până în prezent, este de 300.000 euro”, se arată într-un comunicat de presă DIICOT.

Articolul precedentExclusiv. Un procuror s-a transformat în apărătorul unui medic suspect de ucidere din culpă(?) Tragedia unei mame care se luptă cu „Sistemul” de Justiție din România(I)
Articolul următorLudovic Orban, despre incidentul cu Florin Cîţu din Parlament: „I-am spus că e nesimţit”