Sursa foto: Antena3

Ministrul Energiei Virgil Popescu a fost agresat de liderul AUR, George Simion, în timp ce vorbea de la prezidiul Camerei Deputaților la moțiunea simplă împotriva sa. Acesta i-a strigat în mod repetat „Ești un hoț”, după ce a venit peste el la microfon, ținându-l de gât.

Vezi Video (min. 3:53)

Virgil Popescu i-a replicat imediat, strigându-i „Ești un prost, la Rusia cu dumneavoastră.” Totodată, ministrul Energiei i-a recomandat lui Simion să vorbească cu Putin dacă își dorește o ieftinire a gazului. 

Ulterior incidentului, președintele de ședință i-a chemat pe liderii partidelor politice pentru a decide eventuala sancționare a lui George Simion.

„Vorbesc în numele a milioane de români”

Liderul AUR a precizat că nu i-a făcut nimic rău ministrului, afirmând că a vrut să îi trimită un mesaj din partea milioanelor de români.

„Dacă omul este hoț…. el este un hoț și este vinovat pentru facturile românilor. Omul ăsta este vinovat, trebuie să mai și spunem adevărul de la tribuna Parlamentului. Nu este nicio agresiune că nu i-am făcut nimic”, a declarat George Simion.

De asemenea, președintele de ședință, Daniel Suciu, a declarat că este pentru prima oară în toată istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic, precizând că în asemenea condiții nu poate continua ședința.

Nu este prima dată când George Simion afișează un comportament agresiv în Parlament. În octombrie 2021, liderul AUR l-a lovit cu palma pe ceafă pe ministrul Fondurilor Europene și apoi l-a bătut pe obraz, în timp ce filma totul live pe Facebook.

Acesta s-a enervat după ce Vîlceanu l-a întrebat cum este plătit de ambasada Rusiei. „Ia uite-l și pe micul pesedist aici. Cum a fost la tineretul PSD?”, l-a întrebat Simion. Ministrul Fondurilor Europene l-a rugat frumos să nu pună mâna pe el.

Liderul AUR este cunoscut pentru comportamentul său agresiv în spațiul public.

George Simion spune una, face alta, dar se jură că el nu

Articolul precedentFundaţia World Vision România: copiii sunt supuși amenințărilor, pe rețelele de socializare
Articolul următorGuvernul asigură că nu se pune problema de a raționaliza alimentele
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.