Sursa: Facebook

Numai vești bune de la Guvern, parte dintre decidenți întâlnindu-se astăzi pentru a analiza care e realitatea din spatele crizei care se prefigurează odată cu creșterea prețurilor la gaze și energie.

Potrivit unui comunicat, Palatul Victoria a găzduit o întâlnire de lucru între prim-ministrul Nicolae Ciucă, miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Agriculturii, Adrian Chesnoiu, alături de Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu, și de șeful Cancelariei, Mircea Abrudean, unul dintre subiectele atinse fiind inclusiv o temă relativ recentă, raționalizarea alimentelor.

După ce duminică ministrul Agriculturii a vorbit despre plafonarea prețurilor la alimente și a asigurat că o astfel de măsură nu va duce la raționalizare, și că e vorba doar „speculații ale celor care habar n-au ce e în Agricultură”, ideea este întârită acum și de Guvern.

În plus, executivul promite și că vor fi luate cele mai bune măsuri pentru ca populația să nu aibă de suferit. Prea mult. Concret, se va „evalua” și se vor „consolida efectele măsurilor”.

În cadrul reuniunii a fost analizat impactul măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energiei pentru protejarea populației și a mediului de afaceri.

Reprezentanții Guvernului vor continua evaluarea situației generate de creșterea prețurilor la gaze naturale și energie electrică, Executivul fiind decis să consolideze efectele măsurilor stabilite pentru a ajuta consumatorii casnici și a asigura funcționarea în condiții optime a serviciilor publice și a economiei.

Totodată, în cadrul evaluărilor, participanții au subliniat că, potrivit analizei specialiștilor, nu este necesară raționalizarea alimentelor, România nefiind afectată de o asemenea perspectivă”, se arată în comunicatul de presă.

Articolul precedentGeorge Simion l-a agresat în Parlament pe ministrul Energiei
Articolul următorCristian Popescu Piedone: „Aducem normalitate pentru comunitate”