Ministrul Agriculturii susține că alimentele nu vor fi raţionalizate

Adrian Chesnoiu a declarat că exclude apariţia unei crize alimentare în România.

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a vorbit duminică despre plafonarea prețurilor la alimente, acesta precizând că o astfel de măsură nu va duce la raționalizare, astfel de informații fiind doar „speculații ale celor care habar n-au ce e în Agricultură.”

De asemenea, ministrul a mai declarat că în coaliția de guvernare va avea loc o dezbatere privind o posibilă plafonare a prețurilor nu doar pentru câteva alimente de bază.

 „Cauza rămâne în continuare scumpirile din energie”

„Toate alimentele sunt de bază, de unde ați scos 8 alimente. Nu cred că președintele (PSD, n.red.) a spus 8 alimente, a spus că îi va ajuta pe români să își asigure coșul zilei, că sunt 6, 8 sau 10 alimente. Analiza va fi gata cât mai repede posibil”, a spus ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, într-o conferință de presă susținută duminică, potrivit news.ro.

Reamintim că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în urmă cu câteva zile că o plafonare a prețurilor la alimentele de bază se poate face pentru o perioadă limitată de timp, astfel se intervine „într-o piață liberală.”

De asemenea, Ciolacu a precizat că scumpirea produselor este efectul creșterii costurilor la energie, menționând că e nevoie să se acționeze asupra cauzei, după care se va lua în calcul o discuție privind plafonarea prețurilor la alimentele de bază.

„Ştiţi foarte bine că avem şi un trend nu tocmai prielnic pentru noi toţi în ceea ce priveşte inflaţia. Aceste măsuri încercăm să le luăm astfel încât să se echilibreze acest lucru şi să stopăm această creştere a inflaţiei, altfel o creştere a inflaţiei în toată Europa, nu numai în România”, a afirmat Ciolacu în acea perioadă.

Demnitarul a mai declarat că premierul Nicolae Ciucă va constitui un grup de lucru unde coaliția de guvernare va veni cu mai multe măsuri privind plafonarea prețurilor.

El a adăugat că au fost discuţii în cadrul coaliţiei de guvernare cu privire la creşterea preţurilor alimentelor. „În cadrul legal nu poate fi decât limitată pe o perioadă de timp, pentru că altfel intervenim într-o piaţă liberă pe care ne-am dorit-o cu toţii. Eu unul nu îmi doresc să mă întorc la comunism”, a mai spus liderul PSD.

Ministrul Agriculturii a aprobat folosirea insecticidelor care omoară albinele

Articolul precedentGabriela Firea solicită aducerea în țară a copilului internat în Danemarca
Articolul următorErdogan și democrația. Încălcarea dreptului la opinie și „noul regim de la Ankara”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.