Premierul Nicolae Ciucă (foto captură video)

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis marți, cu ocazia zilei SIE, că una dintre cele mai nobile misiuni este cea de apărare a țării și a intereselor statului român față de pericolele din plan extern.

Oficialul a declarat că în contextul actual, țara noastră trebuie să se adapteze continuu la situațiile de „orice natură și amenințări noi.”

 „Cu exact 32 de ani în urmă, structurile de informaţii externe ale României îmbrăcau o altă haină, adaptată noii orientări a ţării către lumea democratică. Obiectivele de apărare a țării și a intereselor statului român în fața unor potențiale pericole din plan extern reprezintă o misiune nobilă, de mare responsabilitate și deosebit de dificilă în același timp, pe care profesioniștii Serviciului de Informații Externe o desfășoară permanent”, a spus Ciucă.

SIE a dezvoltat o cooperare strânsă cu instituții similare din multe țări

De asemenea, premierul a precizat că profesioniştii SIE desfășoară permanent o muncă la cote înalte, aceștia fiind capabili să își asume situații de risc pentru a duce la bun sfârșit misiunile în slujba statului român.

„Ca militar, sunt convins că ceea ce îi motivează pe aceşti profesionişti din intelligence pentru îndeplinirea cu succes a fiecărei misiuni sunt, în primul rând, curajul şi devotamentul faţă de ţară şi au toată admiraţia mea pentru aceasta”, a adăugat Ciucă.

Totodată, în încheierea mesajului său premierul Nicolae Ciucă a declarat că munca acestor oameni, chiar dacă nu generează știri, nu a fost uitată, precizând că reprezintă „eroii discreți” care protejează România de orice pericol extern.

„Şi chiar dacă munca oamenilor din aceste structuri de informaţii externe nu generează ştiri, noi ştim că ei sunt mereu la datorie. Respect şi apreciere pentru munca acestor eroi discreţi ai României! Mult succes în viitoarele misiuni! La mulţi ani!”, a concluzionat şeful Guvernului.

Serviciul  de  Informaţii  Externe  (SIE)  este  instituţia  de  stat  specializată  în  domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională, apărarea României şi a intereselor sale, fiind condusă de Gabriel Vlase, numit în funcție în urmă cu patru ani.

Acesta a fost vicepreședinte al Camerei Deputaților şi membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță Naţională.  De asemenea, în 2010 a dobândit titlul științific de doctor în științe militare și informații la Academia Națională de Informații.

Fostul director adjunct al SIE: „Cîțu nu mai este o sursă de putere reală în PNL”

Articolul precedentSondaj: Majoritatea alegătorilor AUR sunt împotriva vaccinării
Articolul următorKelemen Hunor: „Abuzul şi violenţa sunt inadmisibile într-o societate democratică”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.