Sursa: Facebook

Fostul director adjunct al Serviciului de Informații Externe, Silviu Predoiu, cel care de altfel a îndeplinit de mai multe ori funcția de director interimar al Serviciului, a comentat aseară situația din Partidul Național Liberal, mai precis despre polii de putere din acest moment.

În opinia sa, fostul premier Florin Cîțu, deși președinte actual al PNL, nu mai are mare relevanță, ci puterea a fost transferată către președintele țării, Klaus Iohannis.

Și, cum Cîțu este un nume și o voce ștearsă în PNL, Predoiu a opinat că deciziile legate de coaliția de guvernare și relația cu PSD nu țin de acesta.

Domnul Cîțu nu mai este o sursă de putere reală în PNL. Elementul definitoriu al PNL-ului astăzi este submisivitatea în raport cu președintele Iohannis. Partidul este controlat de domnul președinte Iohannis. (…)

Eu nu cred în temeinicia acestei coaliții, mi-aș dori să cred. Nu am argumente să cred în ea. Domnul Cîțu nu este un risc, deja poate fi ignorat. Am impresia că este ignorat de toți. (…)

Domnul Cîțu este o persoană foarte neconvențională. E foarte greu de ținut în niște limite. Dumnealui își asumă foarte multe libertăți. Cred că nu se simte obligat în niciun fel de un angajament al președintelui.

Deocamdată a acceptat compromisul acesta. Sunt convins că nu i-a fost ușor. Nu uitați că ultimele lui cuvinte la congresul din septembrie au fost angajamentul că niciodată cât dumnealui va fi președintele PNL nu se va face o cooperare cu PSD-ul”, a atras atenția Predoiu, într-o emisiune la Antena 3.

Fostul director adjunct al SIE a avut cam aceeași părere și în ceea ce privește conducerea PSD: chiar dacă în fruntea formațiunii este Marcel Ciolacu, nu acesta are rolul și cuvântul decisiv.

În PSD este un grup care conduce, nu domnul Ciolacu. Este un grup în jurul dumnealui. Eu așa văd. Este un grup din care face parte și domnul Ciolacu, sper pentru dumnealui”, a declarat Silviu Predoiu.

Articolul precedentVictor Ciorbea: „Să nu uităm că am scos țara din faliment”
Articolul următorCătălin Drulă anunță întârzieri la toate proiectele de infrastructură